diumenge, 14 de març del 2010

Me provoquen. Coca de pastanagó amb crema de iogurt.

Versión en castellano.

Avui estava la mar de tranquil·la a Can Loi, preparant coses per la setmana i esperant que acabàs la rentadora i sense més ni manco, llegesc que algú del facebook havia fet una coca per berenar el capvespre amb un cafè amb llet.
I ja està! la provocació estava servida!
He intentant treure'm la idea del cap. He aturat el facebook una estona per no veure-ho. He provat de distreure'm amb la televisió, amb un llibre i planxant (sic.), i res... La idea de fer una coca dolça per berenar amb un cafè amb llet ha anat guanyant terreny dins la meva voluntat i m'he trobat, sense saber com, dins la cuina encenent el forn.
I el meu cervell de les obsessions s'ha posat en marxa i n'ha sortit això:

Coca de pastanagó amb crema de iogurt.

Ingredients:
250 gr de pastanagó
100 gr d'oli
4 ous
150 gr de sucre
200 gr de farina
mig sobre de llevat químic
un polsí de sal
iogurt natural
crema de formatge per untar
1 cullerada de mel
nous picades

Enceneu el forn i posau-lo a 180º i untau un motle (el meu era de silicona) amb una mica d'oli.
Pelau el pastanagó i feis-ne trossos dins el pot de la batedora, posau-hi l'oli i triturau-ho.
En un bol, treucau-hi els ous i posau-hi el sucre. Amb un batedor manual, treballau-ho fins que faci escuma. Seguidament posau-hi el pastanagó triturat, la farina, la sal i el llevat i seguiu pastant amb el batedor.
Enfornau-ho durant uns 30 minuts.


Durant la cocció, preparau la crema posant el formatge, el iogurt i la mel en un bol i amb una cullera treballau-ho fins que no quedin grums i la crema sigui fina. Reservau-ho dins a gelera.
Quan la coca sigui cuita, posau-la a refredar damunt un retxat. Quan sigui freda ja la podreu embetumar de crema de formatge i si voleu també la podeu decorar amb una mica de nou picada o algun altre fruit sec (dàtils, albercocs, prunes, baies goji...).


I després han arribat mon pares de cercar espàrrecs i hem berenat tots tres de coca i cafè amb llet i me n'han deixat un manadet per fer una truita per sopar.

2 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

I tant, quina manera de provocar!!! Ara però, tu m'estàs provocant a mi amb aquest bé de déu.. i la glaça... estupenda.

nosaltresllegim ha dit...

Quina gana! Si vols conèixer receptes contra la crisi, menjar bé en família per menys de 9€, menjar sa i gastar poc, passa't per http://www.nosaltresllegim.cat/2010/receptes-per-a-temps-de-crisi/