No podia passar un Sant Antoni sense espinagada coenta. Ho vaig dir al facebook quan la feia i n'Oreto se va interessar per què era.
Aquí ho teniu, Oreto i altres amics.
Ingredients:
Per a la pasta:
un tassó d'aigua
Un dit dit del tassó d'oli verge
un polsí de sal
farina
Per al farciment:
un manat d'espinacs (jo hi vaig posar una bossa de les que ja venen nets)
un parell de bledes
una grapada de pèsols
una grapada de panses (jo no n'hi vaig posar perquè no m'agraden)
un manat de julivert
un parell de grells o ceba tendre
anguila (jo no en puc menjar i ho faig amb llom)
sal, pebre bo, pebre vermell dolç, pebre vermell coent, oli.
Primer de tot m'agrada preparar el farciment:
començ posant en el fons d'un bol gran una cullerada de sal, una de pebre vermell dolç, mitja de pebre bo, una punta de pebre coent i més o manco mig tassó d'oli verge. S'ha de fer un amanit amb això ben mesclat i s'hi ha depassar l'anguila (o el llom en el meu cas). Després s'hi afageixen tots els verdures tallades no massa petites. Es reserva el farcit.
La pasta: s'ha de fer una pasta amb els ingredients i s'ha d'estirar amb el corró fins que quedi ben fina però que no se rompi, aproximadament d'uns 2-3 mm. Convé fer-ho damunt un paper de forn.
Muntatge: damunt el centre de la pasta s'hi posa el farciment, procurant que la tita (anguila o llom) quedi ben escampada, però mai davall de la verdura. Per tancar l'espinagada hem de pensar que ens ha de quedar en forma rectangular, per tant hem de donar la forma al farcit i doblegar primer la part llarga i després tancar amb les altres puntes (com un regal). Convé fer un forant damunt de la pasta perquè pugui sortir el baf.
S'ha de posar al forn calent durant una hora a uns 200º.
A mi m'agrada calenta i me la faig cuita i menjada, però a Sa Pobla, terra d'espinagada, se les mengen fredes.
Les de llom normalment se fan amb un farciment igual però en lloc d'espinacs s'hi posa col.
2 comentaris:
Me quedo amb la versió del llom! nina, fa dies que no me connecto al facebook (es que no recorde que el tinc) ara vinc a veure si hi ets!
petons.
Jo també em quede amb la de llom. A mi les anguiles...(ècs!!). A València es fa un plat que es diu "anguilles en all i pebre" o, simplement "all i pebre d'anguiles" que no puc ni oldre. És típic dels pobles del voltant de l'Albufera. Gràcies per fer-nos a mans una recepta tan bona (sense anguila, però). ;D
Publica un comentari a l'entrada