Segon: heu aclarit mai què és això de la cuina d'autor i la cuina de fusió? Aquestes etiquetes de vegades me fan una mica d'oi, però ara s'usa molt això de posar noms.
A can wikipedia diuen de la cuina de fusió:" La cocina fusión es un concepto general que se emplea en gastronomía para indicar tanto la mezcla de estilos culinarios de diferentes culturas como la mezcla de ingredientes representativos de otros países, mezcla de condimentos y/o especias, prácticas culinarias, etc."
Trobar una deficinió genèrica de cuina d'autor ja és més difícil: cuina creativa, amb ingredients de proximitat o de la terra, d'avanguarda...
I per què m'embolic amb tot això? idò perquè avui havia d'aprofitar un ull de col i no sé com e fet un plat nou, basat en ingredients de la terra, però usant un concepte d'un altre país... res...
Això és el què he fet:
Rotllets de matances amb salsa de magrana agra.
Un ull de col tendre
Un tall gruixadet de xulla curada
Un tros de sobrassada
Fulls de pasta d'arròs
Oli d'oliva verge
Oli d'oliva infusionat amb pebres de cirereta
Salsa de magrana agra
Començarem desfent les fulles de la col, en llevarem el tronxo i les escaldarem perquè s'afluixin un poc.
Sofregirem amb els olis calents la xulla (sense corna) tallada a tires, fins que estigui dauradeta. Tot seguit hi afegirem la sobrassada tallada daus (si la sobrassada pot ser vella, molt millor) i ho sofregirem un poc més.
Tallarem la col escaldada a tires i ho posarem a sofregir amb les carns.
Quedarà una cosa així:
En un plat gros i fondo, hi posarem aigua tèbia, i seguint les indicacions del paquet de fulls de pasta d'arròs, els banyarem fins que s'hidratin i siguin bons de manejar.
Estirarem la pasta, hi posarem el farcit i ho enrodillarem, primer per baix, tancarem els costats a damunt i acabarem d'enrodillar.
Si la pasta se forada, actuarem com hem fet tota la vida: posarem un "parxe".
Han de quedar una cosa semblant a la foto anterior.
En una paella fonda o una fregidora (jo ho vaig dins un cassolí) hi posam oli i quan sigui ben calent (provau de tirar-hi un trosset de pa i s'ha d'enrossir tot d'una, això és la senya) fregim els rotllets. No n'hi poseu massa de cop perquè davallarien la temperatura de l'oli i no quedarien bé.
Per emplatar i acabar de donar una mica de contrapunt: posarem una mica de salsa de magrana agra al fons del plat i els rotllets a damunt.
Au idò! bon profit! o com diria un xinès : "BON PLOFIT"!
1 comentari:
Quina cosa més bona!!! A més, m'has aclarit molt bé dos conceptes de cuina que ara sonen molt i no en sabia el què.
Salutacions
Publica un comentari a l'entrada