Que el Portitxol s'està convertint en una zona de moda no és una novetat i n'hi ha, com una servidora, que de petita ja adorava passejar per aquesta zona, quan feia de carabina de festeig del meu padrí jove.
Allà, al Portitxol, davant per davant del club nàutic hi han obert la segona botiga de Fibonacci, un forn-pastisseria-cafeteria, tot en un.
L'amo és un noruec i a darrera el taulell hi ha una danesa, molt simpàtica que s'ha entretingut a explicar-me 4 coses dels productes que tenen.
Del local en destacaria la blancor i el disseny acurat, el finestral que dóna al carrer, i la terrassa. Però per damunt d'això en destacaria els detalls: espelmes, llibres sobre pa, sucres i sacarines de moltes castes, el disseny de la il·luminació artificial, flassades a la terrassa per tapar-se les cames... detalls que no ens hi tenen avesat altres locals mallorquins.
El te, una elecció perfecta. Ara me penedesc de no haver-li demanat de què era exactament. I dels pastissos... els millors que he menjat mai amb molta diferència per sobre dels segons.
Aquest pa és dels de molla tendra, quasi bé com de coca dolça, amb crosta finíssima tota folrada de flocs de civada.
L'altre pa, l'he triat guiant-me per dues coses: el nom i que era de llavors. John Bread, posava el lletrero, i no sé per què he pensat en Iban Yarza, en Londres, en Saint John, en xuia fumada torrada i... he dit... aquest!
La danesa ha estat molt amable en tot moment i m'ha contat que és molt important la qualitat de les farines que usen, que tenen l'obrador a la Ciutat Jardí, on hi ha el primer local que obriren, i que usen massa mare, "masa de madre" deia ella.
Ha estat una experiència que faig comptes de repetir seguit seguit i que recoman a tots els que, sigui pel que sigui, vos trobeu aprop del Portitxol o de la Ciutat Jardí.
I si Fibonacci vos recorda alguna cosa però no sabeu el què, vos deixaré una pista: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21...
Ah! i si una cosa demostra que el pa és bo és que tot i ser les 7 del capvespre i parlar de pa fet durant la dematinada, tot el cotxe feia aquella flaire deliciosa que fa el pa fet per mans experimentades. I mirau si l'aroma ha de ser forta, que la sentia tot i estar en plena crisi al·lèrgica i tenir el nas ben tapat!
6 comentaris:
Jo hi vull anar-hi, amb tu! quan ens hi portes?
M'has deixat encantat de la vida amb aquest post teu. Què bé que hi haja locals com els que expliques. Besades
Vermells, posau dia!
Francesc, hi anirem!
I jo penssant amb els teus mocos i oides!!!!!
Veig que ja estàs millor així que en voler podem fer un cafetó o un pastís de pastanaga.
Elena... millor no, estic molt pitjor, ara tenc febre cada dia des de fa una setmana... estic K.O. total, però el vici és el vici!! Hi podem anar en voler!
Carai Chis,
Ara hauré d'anar al Portitxol per culpa teva. M'han agafat unes ganes d'anar a comprar el pa i tastar el te.
La propera vegada que vagi a Palma pensaré amb la teva proposta.
M'ha agradat molt el teu post.
Publica un comentari a l'entrada