Com cada any, quan arriba la diada dels innocents també arriben les matances.
Com que altres vegades ja he escrit sobre aquest tema i he donat proporcions per fer sobrassada, avui vos parlaré del frit de matances: un dels meus 10 plats preferits.
Així i tot, de les matances vos diré que enguany vàrem tenir una matancera nova amb qui vàrem provar de fer salsitxó. Na Maria, argentina companya de feina de ma mare, va ser una gran matancera, no pareixia que fos el primer pic que hi anava.
Tornant al tema del frit de matances, vos diré que abans, quan jo era petita, el frit el menjavem per dinar, però ara que no hi som tots fins el vespre, el feim per sopar, perquè a tots ens agrada molt i així en podem fruir quan està acabat de fer.
És un plat que no té massa secret i els ingredients són senzills, però n'he menjat de ben dolents...
Ingredients del frit de matances:
Patates per fregir
carn magra de porc
xulla de porc
pebres vermells
ceba
fetge de porc
alls
sal
pebre bo
oli d'oliva
Per començar, pelarem les patates i les posarem dins aigua perquè perdin part del midó. Jo les pal totes i després les tall i les torn deixar amb aigua. A la vegada, posau una paella gran o un calderonet, amb molt d'oli, damunt el fogó perquè se vagi encalentint. Quan l'oli sigui calent, posa-hi les patates, una grapada d'all i sal. Procurau que les patates no quedin acaramullades dins la paella perquè no fregiran bé; val més fer-ne un parell de paellades. Han de quedar cuites, sense que siguin excessivament daurades. Posau-les dins una greixonera i reservau aprop dels fogons.
El pas següent es fer trossos i fregir els pebres vermells.
Quan la ceba sigui cuita, fregiu el fetge. No ha de quedar massa fet perquè no sigui massa fort.
I per acabar, una foto de l'estesa de sobrassades, preparades per anar a la perxa i secar fins en estar apunt.
2 comentaris:
A mi també m'agrada molt el frit. Malauradament, només en puc menjar a Mallorca. És boníssim!!!! M'ha fet gràcia que digues "corna", com a Beneixama. Salutacions.
Francesc estimat... mem si serà que xerram la mateixa llengua???
I això de que només en pots menjar a Mallorca... serà perquè no te'n vols fer!!
Publica un comentari a l'entrada