dimecres, 11 de novembre del 2009

power taste!

Fa no res li comentava a un dels meus amics culinaris que avui he comprat un pa alemany i que he hagut d'esperar asseguda dins la botiga una estona perquè encara estava enfornat. I d'aquesta conversa ha vengut la gran pregunta: i com te'l menjaràs?
Automàticament la meva ment s'ha posat a funcionar i com que som una gran pecadora de pecats mortals he començat a muntar, de pensament, un entrepà amb capes de bacon ben cruixent, com aquell que vaig menjar a Washington... i formatge al punt de fondre perfecte i una mica de la meva salsa verda...
Amb això que totes les meves ganes s'han vist (afortunadament) truncades per un fet molt bo d'entendre: no tenc bacon (per evitar temptacions...)
Però clar, el pa ja el tenia, i la gana també, i la gola... la gola la tenia tota! així que el capet de pensar, que diria un amic meu, s'ha posat en marxa i just a darrera hi ha anat el cosset.

Entrepà power taste de Can Loi

Ingredients d'un entrepà:
2 llesques de pa alemany de cereals i pipes acabat de fer
una branca de julivert
4 tallades primes de cap de llom curat amb pebre bo
2 tallades primes de tomàtiga
3 esclatassangs mallorquins
oli d'oliva verge
pebre bo
sal de cocó

Per començar he posat la planxa a encalentir-se i hi he posat els esclatassangs. Quan els he girat per primera vegada els he regat d'oli i els he trempat amb sal i pebre bo. Després els he regats per l'altra cara. Quan ja eren quasi cuits, he posat les tallades de cap de llom sobre la planxa volta i volta i els he posat immediatament sobre el pa perquè s'amaràs amb els sucs de la carn. A damunt hi he posat les fulles de juliverd sense el tronc. A damunt, les tallades de tomàtiga i , per acabar, els esclatassangs. He aplegat tots els sucs de damunt la planxa fent una mullada amb la llesca de pa que havia de tapar l'entrepà.

Aquí teniu el pecatot! la potència de sabors és brutal, tant, que cal acompanyar el plat amb una copa de vi negre, un Torrent Fals, rr, de Vinya Taujana, per exemple...

I entrepà preparat, entrepà menjat!