diumenge, 7 de juny del 2009

Arròs al forn de diumenge a l'estil de Can Loi


Tots els plats que tenen per nom el concepte "de diumenge" vol dir que he anat inventant al moment segons els ingredients que tenia. El concepte " a l'estil de Can Loi" vol dir que he llevat tot el que no m'agrada o no me fa mengera i hi he posat altres coses que si que m'agraden.

Jo no som massa arrossera, de fet d'un quilo que en vaig comprar fa un any encara en tenia per fer l'arròs d'avui. Aquest arrosset està inspirat en un comentari que va fer en Francesc sobre tant com li agrada l'arròs al forn i dedicat al meu Cocodrilo que ell sí que és un apassionat d'aquest producte.
Quan he arribat del mercat de Santa Maria he pensat que me convenia menjar-me un tros de pitera de pollastre que havia comprat divendres al mercat de l'Olivar i que arrossegava per dins la gelera perquè no havia tengut temps de torrarla; i a la vegada he pensat que estic farta de pollastre torrat i amanida de tomàtiga i que pot ser ja era hora de fer un plat de veres, amb una mica d'elaboració i amb un poc d'arròs.

Ingredients de l'arròs al forn de diumenge a l'estil de Can Loi:

Mitja pitera de pollastre
un tros de fuet
mig pebre verd
5 alls
un pot petit de ciurons cuits
4 talls de sobrassada
2 tasses de cafè, d'arròs bombeta de sa Pobla
5 tasses de cafè de brou
oli d'oliva
safrà


Dins una greixonera plana hi he posat l'oli i hi he enrossit els alls. Després hi he posat la pitera a trossets i ho he fet enrossir una mica. A continuació hi he posat el pebre mal tallat i un parell de llenques de fuet. Ho he saltejat una mica i hi he posat l'arròs. Ho he remenat uns 3 minuts tot junt i hi he posat el safrà i hi he afegit el brou i els talls de sobrassada sencers. Ho he fet bullir 5 minuts i ho he posat a dins el forn calent a 200º durant 25 minuts. Quan ha passat aquest temps he comprovat que s'hagués begut tot el brou i ho he deixat reposar 5 minuts més dins el forn aturat.

I avui CanLoi ha canviat de colors i s'ha posat amb un look més lleuger, més d'estiu. Color de fil, color d'arena de platja. He canviat les fundes dels sofà i les estovalles. Ara he de posar unes faldes a les camilles, més lleugeres i d'estiu. Aquesta setmana miraré de comprar la roba.

5 comentaris:

Leo ha dit...

Puff, mira que a mi l'arròs no em convenç massa, però com et vaig dir, les teves d'obres d'art culinaries, fan que m'entri una menjera impresionant!
Excel·lent, com sempre :)

Francesc ha dit...

MMM!!! Me'n menjaria un parell de plats!!! No és un arròs "ortodox" però la versió amb sobrassade de Mallorca ha de ser boníssim. ;D

Chis ha dit...

Francesc, per això és a l'estil de Can Loi i de diumenge... què és l'ortodòxia? A Can Loi aquest concepte no existeix!

La cuina vermella ha dit...

Com mola l'estil Can Loi! Chis! El teu arrosset tan original m'ha robat el cor. Muac.

josep ha dit...

Chis,
M'encanta l'arrós i aquest amb estil i marca propia te una pinta sensacional.
Una abraçada