diumenge, 3 de maig del 2009

Vienes i magranetes

De petita, el millor berenar del món era una viena amb "nosilla", el segon, pa amb oli i sucre. Quan vaig ser més gran, el que me duia venuda era una viena, o una magraneta, amb oli verge. Just això.
Ara, de vienes, és difícil trobar-ne; de bones, vull dir.
Les que he fet avui no són les més bones del món, però en duen camí.

Ingredients:
pasta mare:
100 gr de farina de força
2 cullerades de gluten
10 gr de llevat sec
150 gr de llet tèbia

Feis una pasta amb aquests ingredients i deixau-la fermentar fins que dobli el seu volum.

Ingredients per afegir a la mare:
400 gr de farina de força
2 cullerades soperes de sucre
1 cullereta de cafè de sal
100 gr de mantega en pomada
200 gr de llet tèbia

Incorporau aquests ingredients a la paste mare i pastau-la molt de temps fins que quedi una pasta molt elàstica, fina i lluent. Deixau-la toar durant unes 2 hores.
Quan hagi toat, tornau a pastar-la un altre pic i deixau-la toar un altre pic.
Donau forma a les peces i feis els talls típics de les peces, com un molí a les magranetes i talls en diagonal per a les vienes. Deixau-les toar un altre pic durant el temps que espereu que el forn sigui calent.
Enfornau durant uns 3o minuts a 160º, amb un petit recipient amb aigua per a mantenir la humitat dins el forn.

2 comentaris:

Francesc ha dit...

Boníssimes!!!! Me'n menjava un parellet... amb nossilla o sobrassada... MMMM!!! Besades

La cuina vermella ha dit...

Jo el vull amb sobrassada, però la que fa tu eh?!