diumenge, 24 de maig del 2009

Piteres a la parmesana de Jamie Oliver a l'estil de Can Loi

En Jamie Oliver, el cuiner angles aquest, jovenet ell i ben curro, m'agrada. M'agrada perquè tot i ser molt anglès, té una educació molt mediterrània: oli d'oliva, herbes, coccions lleugeres...
També m'agrada perquè és molt natural a la cuina. N'Arguñano m'embafa molt, i els altres que surten per la tele... m'avorreixen.

De les receptes que fa ell mai n'he feta cap d'igual, però me serveix per agafar idees i fer les versions pròpies de Can Loi, al meu gust.

Ingredients:

Una pitera de pollastre per cap, tallada per la meitat i aplanada.
formatge maonès ratllat molt fi
cuixot salat tallat molt prim, en tallades grosses
4 pebres d'espècies
farigola llimonera
puré de patata
oli d'oliva verge
una culleradeta de mel
1 tomàtiga ben madura
1 all

Posau la pitera damunt un film transparent. Talleu les fulles de farigola i posau-les damunt la pitera. Tapau-la amb el formatge ratllat evitant que en surti per les voreres. Tapau-ho tot amb talls de cuixot salt. Cobriu la carn amb un altre film transparent i colpejau la carn amb un martell o un cassola. Llevau els films, regau amb un fil d'oli i posau-ho a torrar per la banda de cuixot a damunt la planxa ben calenta. Empebrau amb els 4 pebres la cara del pollastre. Deixau que es dauri el cuixot. Després girau-ho.
Tallau la tomàtiga en rodes i posau-la també damunt la planxa amb un poc de sal.
El puré de patata el farem amb patata bullida, sal, oli, pebre bo i una culleradera de mel i les restes de farigola que hagin sobrat.

Per muntar el plat, posau una base de puré de patata, la carn a sobre tallada en talls grossos perquè en surtin els sucs i caiguin sobre el puré, al costat serviu la tomàtiga regada amb un fil d'oli cru.
Per menjar, recoman pelar la tomàtiga i esclafar-la juntament amb el puré.

5 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

m'encanta l'estil de Can Loi!!! i les fotos que has fet son genials estimada!

Chis ha dit...

La me va càmera no fa macros :(

Francesc ha dit...

Fa una pinta boníssima. No conec el cuiner de què parles. A quina cadena i hora sol eixir? Per cert, això dels quatre pebres m'ha cridat l'atenció. De quins pebres parles? Vermell, negre, blanc? Quin me'n deixe? Besades.

Chis ha dit...

Francesc, és una barreja que me faig jo mateixa i la pos dins el ratllador: pebre negre, blanc, rosa i vermell (rosa i vermell són dos diferents amb gustos diferents)Algunes vegades (depenent de l'estat de la meva cartera) n'hi posa també de Sitxuan.

josep ha dit...

Chis,
Aquest plat és molt atratiu. D'una banda el pollastre (m'encanta) d'altra el parmesà i per adobar-ho tot els quatre prebres, el tomàquet i la farigola. Una combinació perfecte. Una abraçada