diumenge, 17 de maig del 2009

Dinar de diumenge amb 4 coses de la gelera

Hi ha dies que tenc ganes de cuinar encara que només sigui per jo. De fet, tot i que només en faci una ració, és com si cuinàs per més gent, perquè ho faig per vosaltres també. Però no sempre tenc ingredients per fer coses "especials". Avui m'he arreglat amb 4 coses que tenia dins la gelera.

El menú d'avui ha estat:


Rotllets d'albergínia farcits de camp mediterrani amb crema escumosa de coliflor i entrebancs cruixents.

Ingredients rotllets:
una albergínia
una tomàtiga
formatge
cuixot salat
julivert
alfabaguera
oli d'oliva verge
sal

Ingredients de la crema:
porros
coliflor
ceba
oli d'oliva verge
sal
pebre bo
pa
llonganissa de pagès

P
rimer de tot s'ha de fer la crema de coliflor. Posarem en una olla una ceba i dos porros trallats en juliana amb una mica d'oli i ho deixarem morir. A continuació, quan siguin transparents, hi posarem la coliflor tallada de forma grossera. Ho taparem lleugerament amb aigua i ho posarem a bullor.
Pels rotllets, tallarem en talls per llarg, ben fins, l'albergínia, la salarem i la deixarem fer el brou amarg. A continuació, posarem la planxa a encalentir i la pintarel d'oli. Posarem l'albergínia a torrar. De banda agafarem una tomàtiga madura però forta, la pelarem i la tallarem a quadrets petits. El formatge també el tallarem a daus del tamany de la tomàtiga. Picarem farigola i julivert i ho posarem amb els altres ingredients. Ho tremparem amb oli i sal.
Quan l'albergínia sigui cuita muntarem el plant: posarem la tallada d'albergínia, a damunt un tall molt fi de cuixot salat i a damunt una cullerada de la tomàtiga amb formatge. Ho enrodillarem i ho guardarem calent.
Passarem la crema per la batedora. Convé guardar part del brou per rectificar la textura.
Posarem a rostir el pa tallat en quadrets i tallarem la llangonissa a talls fins.
Per emplatar, posarem 3-4 rotllets d'albergínia i ho envoltarem de la crema de coliflor. Per damunt la crema hi deixarem caure uns talls de llangonissa, uns crostons, un poc de trinxat d'herbes i un fil d'oli d'oliva verge.



I ara, el temps que escric això i veig el capítol dels Simpson que en Hommer fa de guardespatlles del batle, m'ho estic menjant acompanyat d'una copa de vi blanc de Vinya Taujana ben fresquet.
També he fet pa, i he rostit piteres per fer croquetes, i he torrat pebres vermells...

3 comentaris:

Francesc ha dit...

Caram, nena, què bé t'ho muntes!!! Si amb quatre coses fas un àpat com aquest... què no faràs amb la gelera plena? Jo també he vist això dels Simpson mentre dinàvem arròs sec de peix del senyoret.

La cuina vermella ha dit...

Ostres, amb 4 doses fas un plat de luxe, ets la millor baby!

Chis ha dit...

Francesc, Vermells: Serà que vosaltres no ho feis també... :P