dimarts, 1 d’abril del 2008

Insomni

INSOMNI m. Desvetllament en la nit; impossibilitat de dormir; cast. insomnio. Etim.: pres del llatí insŏmnium, mat. sign.

Duc una temporada llarga patint aquest mal. No sé si ve motivat per la vellura: diuen que els vells no poden dormir.
A la nit, estic molt cansada, he d'acabar coses i el cos me dorm, la meva capacitat intel·lectual es va minvant de forma important a partir de les 4 del capvespre i a partir de les 9 tenc problemes per usar paraules poc habituals i construir frases llargues, la meva atenció es desvia cap a l'infinit, i la concentració decreix així com el sol se pon. A les 11 me costa tot, no puc ni llegir al sofà. Estic cansada, esgotada.
Vaig a dormir, me dorm immediatament, algun dia no record ni haver anat al dormitori, dorm fort, profundament, amb baves blanquinoses sobre el coixí i la cara aferrada al nòrdic.
A les 12 i mitja me despert, mir el rellotge i tranquil·la puc comprovar que encara me queda una llarga nit per poder descansar. Me dorm.
A les 2 me torn despertar i faig la mateixa comprovació. Me dorm, encara me queden 4 hores i mitja de descans abans de que el despertador me recordi que per viure s'han de tenir doblers.
A les 4:15, pot ser 17, segons el dia, me torn despertar.
Comença la comèdia: descomptar des d'algun nombre gran... 3 milions, per exemple. La meva teoria és que m'avorrire tant comptant que me tornaré dormir. Pot ser que acabi becant.
Les 5:03... s'ha acabat la comèdia, ja no me puc tornar a dormir. Aconseguesc becar alguns minuts entre mirar i mirar el rellotge. I així fins les 6:30 que me sona el despertador.
Duc setmanes així. Estic cansada, esgotada en alguns moments del dia. La feina només me ret durant el matí, que els convertesc en espais de màxim estrés per aprofitar les condicions mentals clares...
És una espiral que creix cada dia.
Avui, cercant un remei que no fos massa químic per solventar el problema, he vist que la paraula insomni va molt lligada a la creació.
Jo estic tan cansada que no puc crear res.
Sent enveja.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Buah, com t'entenc! Jo també pateixo insomni, no d'una manera tan heavy com la teva, però em costa mitja vida aconseguir adormir-me! Esper que tenguis sort i solucionis el problema aviat :)!
una besada!

xisco ha dit...

estimada meva, jo me deixaria estar de tants de "remilgos" i miraria de prendre alguna cosa per dormir, ja sigui química o natural. Perque lo important és dormir, t'ho dic jo que he sabut estar més de quatre dies sense clucar els ulls. i en lo referent a sa falta de son des vells.. hauries de veure en es padri joan i a sa padrina francisca... es tocar es sofa i becar, anar a jeure i dormir, i si m'apures un poc, fins i tot quan van a s'excusat són capaços de becar, un dia hi varem trobar en es padri becant...