divendres, 1 de febrer del 2008

Mesclar ous amb caragols.

Avui dematí per la ràdio, sentia com n'Antoni Bassas, reia i mig se'n fotia d'una autoritat religiosa quan, després de demanar-li la seva opinió sobre el comunicat que ha publicat la Conferència Episcopal Espanyola, aquell home, Bisbe d'Urgell i co-príncep d'Andorra, ha volgut fugir per les bardisses de la situació compromesa en que s'ha trobat. No ha sabut justificar el document.
Vos deix el text que hi ha penjat a la web de la Conferència Episcopal Espanyola, perquè pogueu jutjar amb coneixement de causa i vos puguin "orientar el discernimiento moral que es necesario haber cuando se toman decisiones".
Me pareix molt trist que una Església que se demostra cada dia més repressiva i "orientadora", demani "libertad y respeto para proponer nuestras ideas" i "sin poner en peligro la libertad de los demás". Aquestes dues afirmacions ja demostren que la intencionalitat del text és ben concreta i que la llibertat d'acció i pensament no és tal.
Un dubte que tenc és per quin motiu tenen tanta por al concepte d'estat laic. La resposta m'imagin que no me la sabrien donar de forma convincent més que res perquè és un tema de poder. L'Ésglésia dins un estat laic no té poder. Avui en dia, si s'ha de respectar a uns, també s'ha de respectar als altres, siguin del color que siguin, del pensament que siguin i de la confessió (o no) que siguin. Tant uns com els altres. I en el cas d'Espanya, com estat amb diversitat de cultures (cada dia més) i per tant amb diversitat de formes d'entrendre l'espiritualitat i d'entendre Déu. El que sí que ha de ser un estat és lliure de confessió, vull dir, que cada un dels ciutadans pugui ser lliure per professar (o no)la confessió religiosa que consideri més adequada. Des del moment en que un estat és confessional, una part de la seva població perd una llibertat i molt possiblement en perdi d'altres que hi poden anar derivades.
I ara usaré paraules d'un socialista que me varen semblar molt intel·ligents: Si l'Església no accepta que les lleis de l'Estat alterin el catecisme, l'Estat no pot consentir que el catecisme alteri les lleis civils (més o manco era així).
També fa referència a "construir una sociedad sin referencias religiosas". La societat la fan les persones, i les persones, en la nostra societat, tenen dret i llibertat per a tenir (o no) les conviccions religiones personals que vulguin. Aquestes persones formen la societat que te referencies religioses si les vol. L'Estat el formen totes les persones, amb volutant religiosa o no.
La religió catòlica com assignatura... i les altres? i si no ets de "cultura" religiosa? i si i d'aquests temes, que són personals de cada un, se'n feia càrrec cada un dels grups, cada esglèsia o... si l'Església Catòlica creu que no està bé que a les escoles s'ensenyi religió musulmana, per què un musulmà que pagui impostos a Espanya ha de veure bé que els seus doblers siguin usats per a pagar professors d'una assignatura que a la que no assistirà? (dic musulmà com podria dir qualsevol altra forma de veure Déu, o no).
Pel que fa al terrorisme, tots els partits polítics amb possibilitat de governar Espanya han dialogat amb Eta, i uns en concret varen estar encantats d'anar a tocar el què no sona per Irak. No dic res més sobre aquest tema.

1 comentari:

Anònim ha dit...

me indigna... me indigna molt... moltíssim!!!! m'encantaria que tornàs a aixecar el cap en Jesus i els digués a la cara "i voltros vos feis dir seguidors meus?? Anau a porgar fum manipuladors!!!"

Sé que normalment soc massa matemàtic, però això no pot ser... qualsevol persona amb un mínim de lògica i sentit comú no pot més que trobar contradiccions amb tot el que diuen... Si fossin congruents amb el que prediquen i el que diuen, no els recriminaria res. Podria estar d'acord o no, però no els puc retreure el defensar els seus ideals. Però una altra cosa és això, ara dic blanc, i després negre, segons me convengui. Tot el que no sigui pensar com ells és un atac a la llibertat... Quina llibertat??? La gent té total llibertat a anar a l'esglèsia, a triar religió a les escoles i a fer tot el que prediquen. Si la gent no ho fa és simplement pq no ho volen fer, perquè ja han perdut tota la credibilitat!!!

Bé, m'atur, pq podria parlar d'això durant pàgines explicant totes les mentides i contradiccions amb raonaments totalment lògics que desfan tota la seva estructura...

Que no contin amb jo...