diumenge, 3 de febrer del 2008

La confitura de taronja. Versió 8.1.


Ahir horabaixa, com que estava molt cansada i estava una mica nerviosa el cervell no me funcionava del tot bé i me vaig complicar l'existència provant una fórmula nova de confitura de taronja (una de les meves obsessions).
Crec que m'ha quedat bastant encertada de textura i un pèl massa dolça. La pròxima ollada la faré menys ensucrada.


La prova d'avui:
5 taronges grosses, acabades de collir (passava bastant del quilo)
un tassó d'aigua
mig tassó de conyac
1 quilo de sucre
la pell d'una llimona ratllada molt fina.

Primer cal pelar les taronges i treure la part blanca de les peladures. La pell que queda molt fina, s'ha de tallar en juliana i posar a bullir durant 10 minuts. S'ha de fer bullir i canviar l'aigua un mínim de 3 pics. El darrer pic s'ha de deixar les pells sense aigua i se reserven.
La polpa de la taronja la tallarem a trossets prims. Jo he tallat cada taronja en sis parts i després he tallat a talls primets cada una de les parts. Ho he posat en una olla i hi he afegit l'aigua i el conyac. És important que aprofiteu també tot el suc que se va fent quan se talla la taronja.
Se posa a foc lent i se deixa reduir una mica, s'hi afegeix el sucre i se deixa coure una hora a foc molt lent, remenant cada 5 o 10 minuts. A continuació s'hi afegeixen les pells bullides i se deixa coure entre mitja i una hora.
Per acabar s'ha de posar dins els pots quan sigui calenta, se tapa i se deixa refredar. Crec que és important etiquetar les confitures, sobretot si se'n fan de diferents tipus i se fan provatures.