dilluns, 4 de febrer del 2008

Bagels



Diuen dels bagels que són els millors panets del món. Com que encara no he anat mai a NY a menjar-ne un d'aquests tant famosos, per jo el millor panet del món és un bon llonguet, mig torradet, com els que feien al Moka Verd.
Avui he fet la prova dels bagels i duen molta feina, però no han sortit gens dolents. Avui vespre m'intentaré fer un panet a l'americana amb un.
Els ingredients són simples:
400 gr de farina (jo he posat farina integral, farina d'espelta i farina blanca per fer-me les mans netes.
20 gr de llevat fresc (una barreta de les del mercadona)
una culleradeta de cafè de sal
una culleradeta de cafè de sucre
50 gr de mantega
250 ml de llet

He fet un volcà de farina amb la sal i el sucre, després he fos el llevat amb la llet tèbia i la mantega en pomada i ho he tirat dins el volcà. He remenat i ho he posat a toar.
He descobert que si pos la pasta dins el microones, durant un minut a la meitat de potència, agafa el tou ben aviat. Després de toar, la pasta s'havia triplicat.

Amb el primer tou se pot donar la forma del bagel. Primer se fa una bolla i després s'hi fa un forat enmig com si fos un donut. El forat ha de quedar bastant gros perquè ha de tornar a toar i el la pasta se fa grossa cap a dedins i se tanca.


S'ha de deixar toar els bagels fins que doblin el tamany

El fet que diferencia els bagels d'altres pans és que abans d'enfornar, el pa s'ha de bullir durant un minut, dins una cassola amb aigua. S'han de bullir en tandes petites perquè l'aigua no refredi massa. Se deixen aixugar una mica damunt paper absorbent i se posen a la rustidora per anar al forn.
El forn ha de ser ben calent, a uns 220º. Els primers 10 minuts han d'estar a 220º, després s'ha de baixar a 180º fins que vos agradin de color.

1 comentari:

Anònim ha dit...

es teus coions... no'm pensava mai que això des bagels fessin aquesta pinta tan bona!

no he llegit com els has fets, perquè no crec que ho faci mai, però es resultat m'agrada. Crec que a en gumi i a mi mos aniria bé menjar-ne...

;)

Jaume