dimecres, 30 de gener del 2008

p*** tren dels collo**

He de reconèixer que arribar a la feina dels dematins és molt més senzill en tren. Hem de ser realistes, fer feina al centre de la ciutat és molt complicat si hi has d'arribar des de la part forana.
Fins ara el servei ferroviari, tret d'anar com a sardines i fer sempre entre 5 i 10 minuts tard, me resultava còmode.
Aquesta setmana però, ha entrat en funcionament tot el sistema tarifari nou, les màquines automàtiques de control d'entrada de passatgers, les màquines expenedores de tiquets i les que te carreguen la targeta abonament.

En resum: un p*** merder!:
Per no posar més màquines han variat els accessos a les estacions i has de fer volteres i refer camins. La quantitat de voltes que has de fer per poder validar el tiquet o la targeta són terribles per a la gent major(llargues caminades, escales amunt i avall sense llocs adequats per aferrar-se i escales poc còmodes)
no funcionen totes les màquines
se fan unes coes eternes
les finestretes d'atenció personalitzada també tenen coa, de manera que si has de treure bitllet, necessites 15 minuts per comprar-lo i arribar a l'andana (na Maciana el va perdre dimarts a Inca per aquest motiu i va haver d'esperar mitja hora a l'andana, arribà tard a la feina havent partit amb molt més marge que els altres dies),
les targetes només admeten un trajecte i no pots tenir dues targetes per si tens dos punts d'origen (perquè ho entengueu vos tornaré posar l'exemple de na Maciana. Ella és de Santa Margalida i cada dia agafa el tren a Marratxí o a Inca, segons com tengui els horaris de feina. Abans podia comprar un abonament de cada origen i tenir el preu corresponent amb el descompte d'usuari habitual. Ara només pot tenir una targeta (que caduca als 45 dies) i ha de triar quin origen vol, Inca o Marratxí, perquè no en pot tenir dues i la targeta només és vàlida per un origen -dins un grup de 3 pobles o 4- i des de l'altre ha de pagar bitllet normal.
L'estació continua plena de goteres.
Avui he vist que el màxim de passatgers per vagó és de 128-130 persones. He comptat els seients, n'hi ha 50 com a molt. Quina seguretat ofereix un vagó amb 80 persones dretes, enllaunades sense cap possibilitat de moure's? Un dia dels que anàvem estrets sense possibilitat de posar els peus plans o aguantar-se amb la mà enlloc, vaig comptar 63 persones dretes.
La gent major no entén com ho ha de fer, les nines que t'han d'informar son pomots que "xeren así", i com li expliques a una senyora de 70 anys que a Marratxí haurà de comprar el tiquet a una màquina, pitjant botons?

En resum, un p*** merder!
PD: he vist que a Marratxí començaven a fer fotos a les portes tancades i ambarrades perquè la gent hagi de voltar. Veurem com acabarà la cosa.
PD2: Sort que el metro està aturat i en teoria l'arreglaran bé abans de tornar a posar-lo en marxa perquè si no no me bastaria la capacitat del blog per trobar deficiències.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Y aun hay que ir expresamente a Palma, Inca o Manacor para hacerse la puñetera tarjeta. Además, antes con un billete de mes tren podias subirte y bajarte en cualquier estación. Ahora si quieres ir a una estación distinta has de pagar un billete a posta, como ya comentabas.