dimarts, 8 de setembre del 2009

Hauré de comprar un carretó.



A la fi tendré l'excusa per comprar un carretó d'anar a comprar!
Jo sempre he estat dona de senalla, de les d'espart, fondes, amb les anses de pita. M'agraden per anar al mercat a fer la compra del dia: una mica de verdura, 4 fruites...; però quan ja hi vols posar mitja síndria i 4 pebres per torrar, ja no hi pots posar res mes, i la corda de les anses comença a clavar-se dins la carnadura de les mans o de l'espatla.
Quan vas a fer compra grossa ens és més fàcil carregar-mos de bosses petites de les de plàstic, de les que fins fa poc eren de franc per tot.
Record la primera vegada que, a fora, me volien fer pagar una bossa de plàstic per dur la compra: me va parèixer una cosa ben rara (aquests gavatxos...) Quan vaig anar per primera vegada a Lidl me volien cobrar 5 cèntims d'una bossa!
Vaig recordar que la compra de Makro no anava embossada, que com a molt se podien pidolar capses de cartró per posar les coses petites, i les grosses s'abocaven a l'engròs dins el maleter del cotxe. Tampoc era cap cosa massa rara, si ho penses bé. Només s'havia de preparar una capsa de cartró de les mateixes que pots agafar dins el súper, i posar les coses de dins. Al Lidl ja m'hi havia avesat bé.
Ara que ja s'ha anunciat que els supermercats eliminaran les bosses de plàstic gratuites he entès perquè tenc aquest el costum, fins ara irracional, mamat de casa i de ca sa padrina, de guardar totes les bosses de plàstic que entren a Can Loi (les netes!!) i posar-les dins una bossa més gran, penjada dins el rebost.
A la fi se tornaran posar de moda aquelles bosses-cartereta que s'aplegaven amb un botó i se duien dins la bossa de mà "per si un cas". I els carretons d'anar a comprar ja no seran una cosa rara pel poble (ara només en duen 4 dones velles per tenir més bon anar pel carrer carregades). I si ho pens bé, no serà estrany dur un parell de caixes grosses de cartró damunt el seient del darrera en anar a comprar.
Torna el temps de guardar bosses i de guardar capses. Sort dels qui tenim rebost gran o porxo amb lloc! Però ja me va bé, perquè de bosses, dins el rebost, n'hi tenc a centenars.

4 comentaris:

Glòria ha dit...

Va, posem tots un granet de sorra per mantenir el medi ambient i saps què?, una altra cosa positiva de portar el carretó és salut per a la nostra esquena!

Francesc ha dit...

Estic totalment d'acord amb la Glòria. Nosaltres, quan anem a comprar al super, solem dur el carret de la compra. Va molt bé i t'estalvies anar carregat de bosses. L'esquena ho agraeix.
Saps que fan algunes dones grans que conec amb les bosses de plàstic? Doncs, les fan a filets prims i teixen cortinetes d'estiu, petits cabassets, bossetes per a deixar-hi coses, catifes d'entrar a casa...

MªJose-Dit i Fet ha dit...

M´agrada molt com escrius...petonets

Marieta ha dit...

Bona tarda !!!! Jo tinc un carretó de la marca Rolser des de fa anys, i estic molt contenta. Damunt és plegable que'l puc guardar en qualsevol lloc, i té una peça que s'ajusta al carret de supermercat. Damunt m'he informat i és gent que fa per cuidar el medi ambient, i ho fabrica tot dins del pais. Vos passe la web per si de cas algú s'anima. Tenen dissenys per a totes les edats.. jo estic prou contenta. www.rolser.com