diumenge, 15 de març del 2009

La meva versió del cuinat: cuinat a la seca.


Mai m'ha agradat el cuinat.
M'agrada la verdura, m'agraden els ciurons i les llenties (les mongetes i les faves, no massa), però no m'agrada el cuinat.
A casa sempre va ser una tortura menjar-ne, de fet mai n'he menjat si no era en forma de puré i així i tot era una tortura. Me pareix un menjarot feixuc, calentot i aquell brouot... puaj puaj puaj!
Avui que a Can Loi no hi havia dinar fet i he pensat que faria la meva versió del cuinat i aquí la teniu.

Ingredients:
Patata
Pastanagó
Bledes
Coliflor
ciurons
sobrassada
cuixot salat
formatge ratllat
oli d'oliva
oli coent
alls
moraduix i farigola
sal

He posat a bullir la verdura a trossets amb un raig d'oli i una mica de sal. Quan ha estat ben cuita, l'he colada i he guardat el brou per fer una sopeta el vespre.
En una paella amb oli d'oliva hi he posat els alls a làmines i quan han estat daurats hi he posat la verdura i l'he trinxada amb una forqueta. L'he anat coent dins la paella i ho he reservat.
Dins la mateixa paella hi he posat un tall de sobrassada i l'he deixada desfer. Hi he afegit el trinxat de verdura i ho he mesclat tot ben mesclat i hi he afegit les herbes picades.
Ho he posat en motlles per posar al forn i ho he tapat amb formatge ratllat (he usat una punta de formatge maonès curat) i ho he posat a gratinar.
Durant el temps de gratinat, he posat els ciurons dins la mateixa paella amb unes gotetes d'oli coent i els he saltejat.
Dins el microones, he torrat un tall de cuixot salat per fer-ne un cruixent.

6 comentaris:

Francesc ha dit...

Xiqueta, ets una crack!!!! Digne d'un xef!!! Besades

xisco ha dit...

cagondell, això no és cuinat ni és res!!!
Estic fent d'hostaler en es refugi de binifaldó, m'encanta ja te contaré amb més detall.
besades

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Així és el cuinat que preparau valtros?? és ben diferent del que feim aquí...a mi tampoc m´agradava gens però ara en menjo amb un bon rajolí de suc de llimona...petonets

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Així és el cuinat que preparau valtros?? és ben diferent del que feim aquí...a mi tampoc m´agradava gens però ara en menjo amb un bon rajolí de suc de llimona...petonets

Chis ha dit...

Estimada Maria Jose,
el cuinat d'aquí no és així.
Els ingredients sí que són els del cuinat. El que passa es que a mi no m'agrada el menjar "de cullera" tret de la sopa amb un brou de verdures lleugeret o les cremes de verdures sense nata. Els greixos disolts en brou m'emfarfaguen.
Per aquest motiu, faig aquesta "deconstrucció" del cuinat amb tots els ingredients, cuits de la mateixa manera però per treure greixos i líquids que no m'agraden. D'aquesta manera disfrut de menjar-me els ingredients rics en vitamines, proteïnes i demés coses bones que té el cuinat sense que se convertexi en un trauma. Per recepta de cuinat, te convid que visitis el blog abandonat den Xisco, que ell el fa a l'antiga (del que no m'agrada)http://es-colmado.blogspot.com/search/label/cuinat%20de%20ciurons

xisco ha dit...

ejem... abandonat...