dilluns, 25 d’agost del 2008

Vixisuà

He descobert que hi ha una cosa que és molt lleugera, se pot menjar fresqueta i calenta i que m'agrada molt. La vixisuà a la meva manera.
Moltes vegades n'havia xerrat amb en Borja, el meu estimat amic basc. Ell m'havia explicat com fan la porrusalda, sense bacallà i amb una morcilla pelada per donar-li gustet.
Jo la faig només amb patata i porro, porrusalda pura i dura. Ahir en tornàrem parlar i vaig pensar que podria fer una versió més mallorquina i una mica més potent i aquí la teniu:
La meva vixisuà
1 patata
1 manat de porros grossos
4 alls
llet
oli d'oliva
Posau dues cullerades d'oli d'oliva dins una olla i tallau esqueixant-la la patata a cantonets, feis els porros nets i tallau-los a trossets. Reservau la punta blanca d'un. Daurau una mica la verdura i després tapau-la d'aigua. Deixau que cogui fins que la patata es desfaci. Passau-ho per la batedora, afegiu-hi la llet i passau per un colador xinès per treure tots els fils que hagin quedat del porro.
Per millorar el plat, he agafat una punta de porro i l'he tallada en juliana molt primeta. He posat oli dins una paella i hi he frit les tiretes de porro fins que han quedat ben cruixents. També he fet bolletes de sobrassada per aportar una mica de color a la sopa.
Per muntar el plat, posau la crema dins un plat fondo, les bolletes de sobrassada i els cruixents de porro a damunt.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No n'he tastat mai de visisuá, tot i que el nom em resulti un tant graciós! xD Pero et queden uns plats dignes de fotografia!
Una besada Xesca!

Francesc ha dit...

T'ha quedat de restaurant de cinc forquetes! Ha de ser boníssima aquesta recepta teua de vixisuà o com es diga. Besades valencianes ;D