dijous, 21 d’agost del 2008

Megacrepe


Fa dies que me voltava pel cap fer una crep rectangular i grossa. Volia provar de fer creps a damunt la torradora elèctrica.
Ara, en aquest moment, puc dir que sí, que s'hi poden fer i que queden genials.
Una crep basta per a 2 racions ben grosses o 3 de normals. i com podeu veure a les imatges, permet fer una floreteta la mar de curiosa amb les puntes.
Ingredients de la prova:
1 ou
mig tassó de llet
3 cullerades de farina
1 cullerada de sucre
1 polsí de sal
mantega
Nutella

Posau tots els ingredients manco la nutella dins un pot i doneu-li batedora fins que quedi tot ben mesclat i sense grums.
Encalentiu la planxa de torrar ben calenta i amb un dau de mantega fregau tota la superfície de la planxa.
Poc a poc tirau tota la pasta damunt la planxa i ràpidament esteneu-la amb la finalitat de fer una planxa fina.
Untau amb mantega un aprimador de fusta igual o major d'ample que la planxa ja que amb això girarem la crep. Quan hagi agafat consistència, agafau l'aprimador i enrotllau un cap de la pasta i girau-la.
Quan siguin cuites les dues cares, untau-ne una amb nutella i enrodillau-la com si fos un braç de gitano.
Llest.
Per acompanyar he usat confitura de fraula (duita de França), sucre en pols i avellana capolada.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Déu meu Xesca, quines creacions culinaries més apetitoses; en Coco té sort si li deixes tastar el que cuines; amb aquesta bona pinta, segur que de sabor degué estar boníssima la creppe!

Una besadaaa!

Anònim ha dit...

.Sa veritat és que t'ha quedat ORIGINAL.
.Llàstima de que NO m'agradin es Crepes.
.Ja entre pes Ulls, així que...segur que serà tot un ÈXIT.
.I a qui li agradin es CREPES, disfrutaran pes gust i per s'aspecte :).

.MUA.
.VIU.

Francesc ha dit...

Molt bona la crêpe. Acabe de veure les fotos del teu viatge i sembla el claustre de Sant Miquel de Cuixà. Nosaltres (Oreto i jo) hi hem estat fa uns dies. Gràcies per la teua dedicatòria de l'altre post. Salutacions.