dijous, 21 d’agost de 2008

Megacrepe


Fa dies que me voltava pel cap fer una crep rectangular i grossa. Volia provar de fer creps a damunt la torradora elèctrica.
Ara, en aquest moment, puc dir que sí, que s'hi poden fer i que queden genials.
Una crep basta per a 2 racions ben grosses o 3 de normals. i com podeu veure a les imatges, permet fer una floreteta la mar de curiosa amb les puntes.
Ingredients de la prova:
1 ou
mig tassó de llet
3 cullerades de farina
1 cullerada de sucre
1 polsí de sal
mantega
Nutella

Posau tots els ingredients manco la nutella dins un pot i doneu-li batedora fins que quedi tot ben mesclat i sense grums.
Encalentiu la planxa de torrar ben calenta i amb un dau de mantega fregau tota la superfície de la planxa.
Poc a poc tirau tota la pasta damunt la planxa i ràpidament esteneu-la amb la finalitat de fer una planxa fina.
Untau amb mantega un aprimador de fusta igual o major d'ample que la planxa ja que amb això girarem la crep. Quan hagi agafat consistència, agafau l'aprimador i enrotllau un cap de la pasta i girau-la.
Quan siguin cuites les dues cares, untau-ne una amb nutella i enrodillau-la com si fos un braç de gitano.
Llest.
Per acompanyar he usat confitura de fraula (duita de França), sucre en pols i avellana capolada.

3 comentaris:

Leo ha dit...

Déu meu Xesca, quines creacions culinaries més apetitoses; en Coco té sort si li deixes tastar el que cuines; amb aquesta bona pinta, segur que de sabor degué estar boníssima la creppe!

Una besadaaa!

MARIETA "NOSTRA-VOSTRA" ha dit...

.Sa veritat és que t'ha quedat ORIGINAL.
.Llàstima de que NO m'agradin es Crepes.
.Ja entre pes Ulls, així que...segur que serà tot un ÈXIT.
.I a qui li agradin es CREPES, disfrutaran pes gust i per s'aspecte :).

.MUA.
.VIU.

Francesc ha dit...

Molt bona la crêpe. Acabe de veure les fotos del teu viatge i sembla el claustre de Sant Miquel de Cuixà. Nosaltres (Oreto i jo) hi hem estat fa uns dies. Gràcies per la teua dedicatòria de l'altre post. Salutacions.