diumenge, 21 d’octubre de 2007

Coca de trempó


Moltes vegades he parlat de la coca de trempó. A ca nostra és la solució de molts de sopars o el complement d'un dinar. Avui vos en passaré la recepta. S'ha de dir que l'important és el punt de la pasta, que és el secret.
Ingredients de la pasta:
un tassonet dels de duralex de cafè d'aigua tèbia
un tassonet igual d'oli
una nou de llevat de forner
un polsí de sal
la farina que se begui.
Ingredients del trempó:
Dues cebes grosses tallades a quadrets
dos pebres verds (rossos o si no és el temps, italians) tallats a quadrets
una tomàtiga madura pelada i tallada a quadrets
4 alls a làmines
olis, sal, pebre bo i pebre bord.
Per començar s'ha d'encendre el forn. Per fer la pasta hem de posar dins un bol l'aigua tèbia, no massa, amb la sal i el llevat perquè se fongui. A continuació hi posam l'oli i la farina, poc a poc fins aconseguir una pasta que no s'aferri a les mans. Se tapa amb una garsa neta i se deixa damunt la cuina que faci tou.
Mentrestant se talla l'hortalissa i se trempa. Ha de quedar gustosa.
En haver toat, s'escampa la pasta damunt una llauna plana i a sobre s'hi posa el trempó. Si ha fet suc, no convé que el poseu.
S'ha de coure aproximadament una hora a 180º. En treure-la del forn s'ha de regar amb oli d'oliva.