diumenge, 17 de juny del 2007

Avui si que va d'herbes de can Loi




Mai m'hauria pensat fer això que faig i més encara que hi gastaria doblers. Ahir vespre, parlant amb en Parrec, pensava quin gàdget nou me podria haver comprat (de la llista de gàdgets pendents de compra) en lloc de gastar doblers en plantes que, prest o tard, acabaré matant. Però bé... tot sia per ser una mestressa de casa com cal: Diumenge de neteja i jardineria amb un poc de bricolage per acabar la super butaca verda.
A Can Loi hi ha poc espai destinat a la planta ornamental. He de reconèixer que el "ramalasso" pràctic me vé de l'aportació genètica de can Loi. És a dir, què pot ser millor que un bon hortet, estètic i a la vegada productiu?
Però clar, la gent té dues cames, i jo també.
Diumenge dematí me despert a les 8:30. Telefon a ma mare: Tens moltes feines? m'acompanyes a Hortus? I ja mos tens aparcant el monovolum a Hortus.

A can Loi hi ha bàsicament 3 plantes: uns lliris de sant Josep que va sembrar la meva padrina quan tenia 12 anys; una planta que fa pudor però que té unes flors fúcsia molt plantoses i sempre s'enrevolten de burinos rossos; un cactus que ara ha florit amb unes poncelles precioses, delicades, que semblen de paper de seda.
Per una altra banda, tenim una petita tanca, entre la cisterna de can Loi i la de ca na Fava, que sempre havia estat un espai dedicat a la producció de julivert, camamitla i altres herbes aromàtiques i medicinals. Aquesta tanqueta és la que vull omplir amb una mica de color. De moment he comprat una remesa de ribells de test que serviran de contenidor de les flors: Unes "comamargalides" que segons m'ha dit ma mare no se moren; begònies que segons la meva experiència són males de matar; i portulaques que donen verdor i color i també són resistents. A banda d'això, tenc molt clar que cobriré l'espai amb una lona negra per evitar que s'hi faci herba i llevat d'una herba lluïssa i unes mates d'espígol, la resta de plantes aniran dins contenidors. Si en Xesc no me falla, me va prometre un sac d'arena blanca per fer caminet.

Per sort, la invesió me va sortir més o manco assequible ja que l'al·lota dels vivers, supòs que devia estar de ressaca, se va oblidar de cobrar-me les coses més cares que duia. Si no hi ha res de nou, aquesta setmana, que ja tendré un parell de coses que me fan falta, podré calcular amb més claretat el disseny del jardinet. De moment tenc 2 contenidors rodons grossos, un amb begònies i un amb "margalides", 2 contenidors més petits amb portulaques, un contenidor mes petitó amb begònies vemelles, i dos poals de ferro vells amb més portulaques de colorins. Si més no, verd, blanc, taronja, groc, vermell i fúcsia seran els meus colors de companyia.

2 comentaris:

Tomeu ha dit...

Ido t'esta quedant un jardi ben maco.

Una besada

kelete ha dit...

Q pasada!! vaya jardin chulo q estas montando en vaya casa chula!!

un petonarro!!