Idò com deia, en aquells temps, els pots de "nutrona" complementaven les dietes. Era un producte "tan bo" que, juntament amb la "molico" se venien a les farmàcies. Només se'n prenia en cas de malaltia.
Ara que les vaques, i les persones, són grasses (i obeses) aquelles coses "per a malalts" les pots trobar en qualsevol botiga i se'n fa ús i, algunes vegades, abús.
En el meu cas, la gola, pecat mortal entre els pecats lleus, va ser qui me va empènyer a recordar aquells moments infantils. Vaig comprar el pot l'estiu passat. Fa uns dies vaig veure que estava a punt de caducar, així que me vaig posar en marxa.
Coca integral amb crema d'ametles.
Ingredients:
4 ous
150 gr de sucre
130 gr de crema d'ametles
100gr d'oli
250 gr de farina integral
1 sobre de llevat químic
2 cullerades de Cointreau
ametles filetejades.
Enceneu el forn a 200º.
Separau els vermells del blancs dels ous. Els vermells muntau-los amb el sucre. A continuació posau-hi la crema d'ametles. Anau remenant amb una espàtula. Afegiu-hi l'oli i remenau suaument fins que tengueu una massa lligada i afegiu-hi el licor. Seguidament muntau el blanc dels ous a punt de neu i afegiu-ho a la pasta inicial amb moviments suaus. Poc a poc afegiu-hi la farina passada per un sedàs i el llevat.
Agafau el motlle i untau-lo amb oli o mantega. Escampau l'ametla laminada per tota la base. Posau la pasta dins el motle i enfornau uns 45 minuts baixant la temperatura a 160º. Feis la prova de l'escuradents. Deixau reposar 10 minuts fora del forn i després posau-la a refredar damunt un enreixat.
2 comentaris:
Ets una artistaaaaa!!!! Visca Can Loi!!! I la seua cuinera!!!!
Estimada nina, t'ha quedat taaaaant esponjosa que sembla una truita, quina delicía!!!! ens sumem al cant d'en Francesc: Ets una artistaaaaa!!! Visca Can Loi!!!!! I la seua cuinera!!!!!
Publica un comentari a l'entrada