dissabte, 7 de febrer del 2009

Confitura de ceba al gust de Can Loi.

Hi ha coses que m'empened d'haver tastat i d'entre elles hi trobam el bloc de foie tofonat, el formatge maonès ben curat i la confitura de ceba.
De bloc de foie amb tòfona no en puc comprar massa vegades, però de formatge procur tenir-ne sempre. La confitura de ceba comprada me pareix una mica fluixeta, el meu paladar és de coses més fortes. Com que diuen que si vols estar ben servit t'ho has de fer tu mateix, he decidit fer la confitura de ceba al gust de Can Loi.
Ingredients:
1 kilo de cebes blanques tallades en juliana
3 cullerades d'oli
3 cullerades de vinagre de Mòdena
300 gr. de sucre moreno
1 cullerada de llavors de mostassa
1/2 cullerada de pebre negre esclafat
1 branca de romaní

Dins una olla antiadherent, i amb el foc petit al mínim, hi posarem l'oli i la ceba. Ho taparem i deixarem que la ceba cogui sense enrossir-se. Si fos necessari s'hi pot afegir una mica d'aigua. Quan ja sigui ben cuita hi posarem el vinagre i deixarem que s'evapori uns 5 minuts. Després hi afegirem el sucre, la mostassa, el pebre negre i la branca de romaní i ho deixarem coure lentament fins que els líquids quasi bé s'evaporin. Convé anar remenant bastant perquè no s'aferri.
Si no la vos heu de menjar al moment, ho podeu posar en un pot esterilitzat i ho podeu tapar, en calent, deixant-ho damunt davall fins que refredi. Convé guardar-ho dins la gelera.

Està clar que si l'agredolç no vos agrada, aquesta confitura no vos agradarà. Si vos agrada, està fet de vosaltres!
Vos recoman que la mengeu amb formatge, amb foie, o per acompanyar carn de porc.

2 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Això sí que és glamour i no el meu esmorzar. Nena avui sí que t'has superat i dir-te que la foto M'ENCANTA, és genial Chis, genial com tu!
petonarros bonica, i per cert som del teu club, el club de l'agredolç (como la vida misma!).

Francesc ha dit...

A mi m'agrada molt l'agredolç i aquesta confitura de ceba ha de ser boníssima.