dijous, 17 de juliol del 2008

Ja tenc la geladora-sorbetera

Després d'un parell de mesos d'espera, a la fi, ja tenc la meva sorbetera.
Aquesta maquineta m'agrada com funciona perquè no fa la brutorada que fa la bomba manual (brou, sal, esquits...) i no fa falta tenir gel previament preparat ni sal enmagatzemada.
Aquesta bombeta és elèctrica, té un cos on hi va la maquinària i despres una tapadora amb un forat que permet afegir ingredients per mesclar, per exemple la xocolata de l'stracciatela. A banda hi ha el que en realitat aporta la fredor: un bol d'un material metàl·lic que s'ha de guardar dins el congelador. Recomana que hi estigui sempre. Aquest bol és un acumulador de fred i va donant la fredor al líquid que hi poses a dins fins que aconsegueix gelar-lo. Dins del bol hi van les pales que no s'aturen de voltar.
A les instruccions he vist que posa que per començar has de connectar les pales que voltin, abans de tirar-hi el preparat de llet/aigua, perquè si no, el bol és tan fred que quedaria tot dur i gelat com si fos un glaçó.
Ja sé que no té l'encant de rondar la bomba, però per jo a Can Loi, ja me va bé. Ara hauré de començar a fer provatures de gelats; sort que a un hemc de fa un parell de mesos la temàtica era el gelat i allà hi trobaré fórmules. Si no, tenc aquell llibre fantasma dels gelats i quemullars de Can Joan de S'aigo ple de fórmules errònies per tal que no els robassin les receptes i la fama, i els duros.