dilluns, 3 de desembre del 2007

Cao o Caos?














En Pierre Cao és un director d'orquestra que "en teoria" ha de dirigir el concert participatiu del Messies que organitza La Caixa. Dic en teoria perquè en tenc els meus dubtes.

Aquest mestre, que destaca per la gran experiència amb cors amateurs, ens va "dirigir" aquest cap de setmana passat. Bé, ho va intentar però no ho va aconseguir. La teoria den Coco és que va venir enganat i se pensava que tots els cantaires serien del nivell de la CUIB. Però no.
La veritat és que després de l'experiència dels altres anys, crec que d'aquest concert no s'espera cap meravella. D'entrada se fa dins la Seu, la catedral, cosa que ja demostra la poca qualitat acústica que podrà gaudir el públic. Els cors que hi participen van des de molt bons a d'altres de mediocres als quals s'hi han de sumar tots aquells participants "per lliure" que en la seva majoria no tenen cap experiència com a cantants o músics i no saben llegir una partitura o interpretar la direcció, així com no tenen el mínim de tècnica que exigeix una obra d'aquesta magnitud.
El primer assaig va ser un desastre: més de 2 hores per fer el primer número de l'obra i encara no va sortir res al gust del mestre. Després la cosa passà de mal a pitjor.
Diumenge, el segon dia d'assaig intens, el mestre va acabar ingressat a Son Dureta.
Esper que l'úlcera no la hi féssim nosaltres. Això sí, col·laboràrem en l'agreujament.
Com acabarà la cosa?
El pròxim assaig serà el general, primera presa de contacte amb l'orquestra, el cor d'escena i amb públic convidat.
Dirigirà el mestre Cao?
Jo dic que posarà com excusa que no pot dirigir per motius de salut. En Joan Company no podrà dirigir perquè és a Galícia... dirigirà n'Irina Capriles? En Marina? el segon director den Cao?
Esper que de Cao no passem a K-cao.
(Foto del Diari de Mallorca)