diumenge, 10 de gener del 2010

Sopes de llet reials

Texto en castellano

Quan era petita, la padrina Loia, venia al poble un pic per setmana i comprava sempre el mateix: un pa blanc gros, panets dels de can Topa, un paquet de sucre, un tros de formatge, i anys després, va descobrir els iogurts i també en comprava algun, dels de "ioplait".
Amb els panets, tant ella com el padrí Jaume, se feien sopes de llet. A molts de vells els he sentit contar que les sopes de llet eren un plat molt sofert, sobretot a l'hivern quan el cos demana alguna cosa calenta.
A jo, la llet sempre m'ha agradat amb galletes d'oli esclafades a dins, o amb pa d'aquest que venen torrat. Ara he recordat que quan era petita hi havia "pambimbo" i "panortís" i res més... ara no saps quin has de triar.
Bé tornant on era abans, jo som de nesquik i de mullar salat, però ara m'agrada més el "cacau per a adults" de Nestle i el cacau pur de Valor, supòs que l'edat també influeix amb com t'agrada la llet.

Aquesta introducció ha vengut perquè avui vos pos un sopar que m'agrada a l'hivern, les nits de fred que no tenc temps de cuina i que, com avui, tenc algun tros de coca dolça una mica resseca.

Sopes de Llet reials

Ingredients:

Ruïssos eixuts de tortell de reis (o qualsevol coca que tengueu)
llet ben calenta
cacau pur (o nesquik, o colacao, o sucre, o res... )

I per fer-ho...
Tallau la coca i posau-la en un bol o en un plat fondo

Afegiu-hi el cacau, el sucre o el que volgueu...

Posau-hi la llet ben calenta i a sopar s'ha dit!

5 comentaris:

Glòria ha dit...

Això és un fast food en el millor sentit de la paraula!. Ràpid de fer, nutritiu i boníssim, segur!.

El meu avi, com els teus padrins, també es feia sopes de pa amb llet. Algun cop que em sobra una llesqueta de pa del sopar, recordo el que feia el meu avi i jo també me la poso a la llet per esmorzar.

Francesc ha dit...

Sopes de llet!!! Què bones!!! Mon pare se les feia per a desdejunar quasi tots els dies. Ara bé, aquestes teues han de ser molt bones. Jo sóc més del Cola-cao (del turbo, perquè es desfà de seguida). El del cacao Valor pur és boníssim. MMM!!!
Ja has trobat la figureta? O te l'has engolida?

La cuina vermella ha dit...

Ara ho entenc tot, la meva princesa ha de menjar com una reina!! Muac

Sara Maria ha dit...

I amb un rajolí de conyac o wisky???

Chis ha dit...

Aboca-hi fora por!