divendres, 6 de novembre del 2009

Blanca i radiant va la crema

Record com si fos ahir en Loquillo, el meu amor platònic de l'adolescència, davallant les escales envoltat de nuvíes de la Cubana... aisss que ho és de sexy aquest home...Me vaig enamorar d'ell quan feia 4rt de la EGB i record exactament el moment: estava estudiant la "metamorfosis de la rana" i ell cantava Chanel, Cocaina i Don Perignon.
He cercat el vídeo que vos deia d'ell envoltat de nuvíes i només n'he trobat un trosset però per mostra val.



I per què vos cont això?
Idò perquè m'ha vengut al cap la cançó quan he emplatat el sopar d'avui.
Amb el fred venen ganes de menjar calent. S'ha acabat el trempó i el pa amb oli, i el mercat està ple de verdures fantàstiques per fer cremetes.

Crema de porro i colflori

Ingredients:
1/2 colflori
1 manat de porros
1 ceba
1 patata
oli
sal
xulla mig curada

En una olla, hi heu de posar un raig d'oli i hi posau la verdura tallada grosserament: primer el porro i la ceba, després la patata i per acabar la colflori.
Ho he remenat un poc i ho he tapat amb aigua. Ho he deixat coure fins que ha estat cuit que quasi se desfeia la patata.
Ho he passat tot amb el braç elèctric. Quan estava mig capolat hi he posat 2 cullerades d'oli cru i he seguit batent. Ho he passat pel passapurés per retirar possibles filaments i ho he reservat.
La xulla la tenia congelada i sense deixar-la descongelar n'he tallat una mica molt primeta i n'he fet tiretes. Sobre un paper de cuina, ho he posat al microones 2 minuts fins que ha estat completament cruixent.
He emplatat la finíssima crema i a damunt hi he posat els cruixents de xulla i una mica d'oli d'arbequina.

I crema cuinada, crema menjada!

6 comentaris:

Isabel ha dit...

Chis, una cremeta ideal per aquest fred!! fa molt bona pinta i la convinació d'ingredients ha de ser bonissima!!
UNA ABRAÇADA!!

Glòria ha dit...

Una bona recepta acompanyada de l'humor particular de la Cubana.

Fins aviat

xisco ha dit...

tenc una colflori i no sabia si fer cocarrois o bollir-la amb beixamenl... crec que provaré aquesta crema.

Striper ha dit...

A mi el looquillo mai me ha fet gaire el pes sexualment vull dir, pero la teva recepta me ha obert la gana, mmmmm

vicente ha dit...

molt bona pinta la crema KA ,
provare de ferla una nit ah casa

xisco ha dit...

jo li vaig fotre un carbassó i lo verd des porro... i me va sortir molt bona, però blanca... no.