divendres, 7 d’agost del 2009

Un vot de confiança a la inspiració

Quan era a Alcoi, ja som a can Loi un altre pic, en Dani me va proposar que me fes feisbucamiga d'un cuiner de Barcelona. Li vaig fer cas i el vaig acceptar. Si ho diu ell serà per alguna cosa.
La primera impressió va ser bona: una cançó de Loquillo coronava el seu mur.
La segona impressió va ser... com ho diria... vaig pensar que era el paio més pedant i cregut del món. Algunes nits, amb els ordinadors encarats, en Dani i jo comentàvem com aquest subjecte podia ser tan... colló. Però després me deia: "Dóna-li un vot de confiança, perquè allò que veus aquí i allò que és en realitat no té res a veure".
Passat un temps, intercanviats punts de vista, i alguna confessió escrita, crec que mos hem arribat a caure bé, fins i tot.
Fa uns dies me va comentar que havia fet una crema de pastanagó i d'aquesta manera me va inspirar la meva. Ell en fardava, ara ho faig jo.

Crema de pastanagó
Ingredients per a 2 persones:
1 patata petita
mig kilo o més de pastanagó pelat
una ceba petita
julivert
sal
oli d'oliva verge




Posau les verdures pelades i tallades a trossets dins una caçola. Tapau-les amb aigua que just quedin cobertes. Posau-hi sal, un raig d'oli i una branca de juliverd. Deixau-ho bullir fins que la patata se desfaci.
Deixau refredar-ho un poc i passeu-ho pel braç triturador. Feis-ho a consciència i anau afegint-hi oli i sal fins que quedi al vostre gust.
Picau juliverd i afegiu-lo just abans de servir.




A mi, les cremes, a l'estiu, m'agraden deixades refredar i després escalfades un minut i mig al micro, que no siguin massa calentes. La opció de crostons, cremes de llet, cuixots, formatges, fruits secs... ho deix a la vostra elecció, a mi m'agrada així, carregat de julivert i amb un tall de llangonissa de pagès per empènyer.

2 comentaris:

Francesc ha dit...

Quina crema més rebona!!! A mi també m'agraden les cremes de verdures a l'estiu (tant calentes com fredes). Escolta, això del cuiner... sense comentaris... ehem!!

La cuina vermella ha dit...

Tinc unes ganes immenses de fer una crema de pastanaga, a més si dius que és bona segur que és genial. Nina quan mos veiem??