diumenge, 12 de juliol del 2009

Horari d'estiu i confitura de vi

Els mesos de juliol i agost no faig feina el divendres dematí.
El primer divendres que vaig tenir lliure, a les 9, que és l'hora que començ, me va sonar el mòbil. Jo encara dormia.
Vaig mirar la pantalla pensant que era més de nit i que en Jordi tenia alguna novetat nocturna de les seves, per això no me vaig emprenyar. Però no. La pantalleta posava el nom del meu cap en lletres lluminoses.
-Què m'enyores en bon primer dia?
-no, és que acab d'encetar la teva confitura de vi i és espectacular. M'han vengut records de la infantesa de cop i t'ho volia dir. És boníssima.
I és que el meu cap s'ha convertit en un dels meus conillets de laboratori pel que fa a les meves proves. Alguna vegada he comentat que el meu paladar és molt especial i que no me'n fii massa, per això necessit paladars "de lloguer barat".

La confitura de vi feia mesos que me voltava pel cap i la vaig fer fa un parell de setmanes sense saber ben bé què n'esperava i per a què la feria servir.

Ingredients per a la Confitura de vi.

2 litres de vi negre (vaig fer servir el nostre, Torrent Fals, de Vinya Taujana, Criança 2005)
1 kilo de sucre
suc d'una llimona (tot i que l'àcid del vi és suficient per a activar la pectina)
pectina

La cosa va anar com sempre: hores i hores de foc lent i remenar. Quan vaig tenir el punt de gust que m'agradava, hi vaig afegir la pectina, a ull. Esterelitzar pots, i bullir per fer el buit.
Només vos vull fer una advertència: el vi és una beguda alcohòlica. Quan poses a bullir una beguda alcohòlica, l'alcohol s'evapora. Evitau respirar-ne els vapors o acabareu gata perduda com vaig acabar jo i amb una ressacota, l'endemà, que me va tenir destrossada durant dos dies. Els vapors alcohòlics respirats van directament a la sang i ... buff!

5 comentaris:

vicente ha dit...

aixo nia k provaro
yo tb vuic ser un del teus conillets
jjejejeej

La cuina vermella ha dit...

Hola gatona embriagada per vapor etílics!!! he llegit al facebook que a part de cal Dani també puges cap a Barcelona: em podría dir si-us-plau quin dia, és que m'agradaria fer-te un petó en viu i en directe!!!
Per cert, la confitura de vi una passada!
Molts petons nina i diga' m quelcom!!!
Muac.

Francesc ha dit...

Ha de ser boníssima, aquesta confitura de vi negre. Sort que has explicat això del baf de vi. Escolta, i com es fa perquè no se t'enganxe a la cassola? Besades

Chis ha dit...

Vicent,
crec que seràs el meu conillet i el meu pinxe algun dia d'aquests.

Vermells,
us mantindré informats.

Francesc,
Una bona olla, foc lentíssim, paciència de sant, i no deixar de remenar amb una cullera. I molt d'amor.

Sara Maria ha dit...

Apuntada, miraré la bodega a veure que hi trobo i caurà. Gràcies pel consell d'olorar els vapors!! Hhehehe...