dilluns, 11 de maig del 2009

Un futur esperançador a Can Loi

Amics meus, avui vos mostraré un parell de fotografies de les herbes i els hortets que hi ha a Can Loi. Com veureu, el futur, a dia d'avui, és esperançador: pebrers, tomatigueres, herbes per amanir... si la cosa va malament sempre podrem menjar trempó.

La pica de pedra on bevia en Roig, la bístia del padrí Loi, ara està plena de julivert, ben blau i gruixat, per fer picades i salsetes.


El moraduix i tres castes de farigola també li fan companyia dins la pica petita, aferrada amb una teula a la cisterna.
Just davant les piques hi ha un trosset amb terra i enguany hi hem sembrat tomatigueres i pebrers, provant unes coses noves.



Ben davant del portal, hi ha aquesta tanqueta. Ara hi ha tomatigueres, pebrers, cebes blanques, un parell de faveres, bledes, la llimonera i un taronger. Aviat també hi aniran les mongeteres planes, que són les que m'agraden a mi.

Les veis? Van bones així mateix. Les regam amb mànegues d'exsudació, la forma més bona de no tudar aigua per regar i que en tenguin suficient per tornar grosses i fruitar. Les canyes, a banda de fer de tutor perquè s'enfilin les tomatigueres, també li donen un toc estètic, no ho trobau?
Ara convé que tot vagi bé i el temps no ens faci cap putadeta, ni massa fred, ni massa calor. En fruitar ja vos mostraré la collita, i les cosetes que en faré.

4 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Chis, somiem trepitjar un dia Can Loi, gaudir del seu hort amb la teva companyia. Vius en un lloc de somni, tu ets una fada.

Sara Maria ha dit...

Quina enveja sana que tinc del teu hort!!!!

Chis ha dit...

Aquestes fotos són de la part més petita de l'hort, el que es veu des de la porta. Quan pugui en pujaré de les altres terrassetes.

Chis ha dit...

Can Loi, només té un problema... la cuina diminuta!!! Però la faré més gran!