diumenge, 5 d’octubre del 2008

Sant Francesc a Can Loi

Feia estona que no escrivia perquè he perdut molt de temps cercant coses i fent preparatoris i canviant d'opinió sobre com celebrar sant Francesc.
Amb l'ajuda de na Lídia, organitzàrem un sopar a can Loi amb els companys de l'OU que molts d'ells no hi havien estat encara.
Al final el sopar va estar més o manco bé. El servei lent, i crec que més d'un no va sopar massa calent, però deixaren els plats ben nets.

El menú:
Sorpresa d'amanida dins crosta de pa amb salsa d'herbes fresques i mostassa.
Pitera de pollastre farcida de sobrassada amb salsa d'albercocs i mostassa en gra.
Broqueta de rellom de porc amb salsa "Cocodrilo"
guarnició de cremós de patata a les fines herbes i xampinyons al brandy
Petit fours
Roigenc DO Montsant: vi rosat
MissenyoraDO Costers del Segre: vi blanc
Torrent Fals DO Binissalem: vi negre
Anna de Codorniu
Aigua
Cafè

La sorpresa d'amanida dins crosta de pa amb salsa d'herbes fresques i mostassa és una amanida de tota la vida, hi pots posar el què vulguis.La meva tenia fulles variades, pastanagó tallat amb pelador, nous, porradell, domàtigues de pruna petites, kikos, i alguna cosa més. La salsa és una emulsió d'oli amb all, mostassa, julivert, llimona i conyac, sal i pebre bo.


La pitera farcida de sobrassada amb salsa d'albercocs ja l'he penjada en altres ocasions, tot i que hi vaig fer unes petites variacions a la salsa i a la cocció.La broqueta de rellom de porc amb salsa "Cocodrilo" la vaig fer en homenatge al meu "Coco" perquè sé que a ell els plats amb fruita no li agraden i volia que menjàs alguna cosa especial a Can Loi. La carn la vaig marcar a la planxa i després la vaig posar al forn al mínim perquè s'anàs confitant i no quedàs seca. La salsa va ser totalment improvitzada: escalunya, pebres de colors, brandy, flamejat, reducció, una botella de cava, reducció durant una hora, nata, reducció i rectificació de sal. A partir d'ara això se dirà salsa Cocodrilo.No me podia decidir amb les postres així que vaig optar per una versió potent dels petit fours: pastissets de coco, greixonera de brossat, bunyols de vent de nata, crema i trufa, púding d'ensaïmada, trufes de xocolata amb avellana, i gató.Però sense cap dubte, el millor del sopar varen ser les hores de tertúlia, comentaris, confessions, interrogatoris, polèmiques, discussions, carícies, malentesos, abraçades, besades, peps, elis, lidias, cocos, maestros, raquels, albertos... moltes gràcies per venir a can Loi. Esper que torneu ben aviat.

8 comentaris:

Francesc ha dit...

Estàs feta una gran cuinera! No m'estranya gens que tingues tota una colla d'amics i amigues amatents a la teua cuina. Enhorabona

xisco ha dit...

jo només diré que tot pareixia bo... no sé si ho seria... perque no ho he tastat... ah, i que a sa darrera foto.... fas uns ulls de moixona... jajajjaa

kelete ha dit...

OHHH Margot!!
quates coses bones i fetes amb tant d'amor!!

quina enveja.... lo disapte jo vaig fer un burritos tex-mex ben bons tambe.... pero... res a veure!!

mmmmmm patonsits!

Sara ha dit...

Caram, quin sopar més bo!!!

Chis, em podries donar detalls de la "Crosta de pà"?? És potser un panet buidat o té més truc? Em sembla una excel.lent presentació per a una amanida!

xisco ha dit...

jajajaj margot que boooooooooooooooo

Anònim ha dit...

jo hi era, i només puc dir q el sopar va ser indescriptible!!! Dir que tot va ser boníssim seria quedar-se infinitament curt.

Gràcies per la salsa presi ;)

Anònim ha dit...

casate conmigo!!!!!

Francesc ha dit...

Hola Chis, sóc el Francesc un altre pic. Mira, que volia dir-te que moltes gràcies per la teua felicitació del sant. Besades. ;-D