dissabte, 25 d’agost del 2007

Galetes integrals de sésam amb anous i xocolata



Ahir tenia un sopar que, en certa manera, m'interessava lluir una mica alguna de les meves qualitats perquè he passat uns dies un poc dolents i la convidada me va venir molt bé per sortir de la rutina patètica de les darreres setmanes.
En Jose, Joshito per jo, el vaig conèixer fa molts anys i sempre hem estat units per alguna cosa que, tot i no ser constat, sempre sabem que l'altra és allà. Feia molt de temps que no li sentia la veu, i dimecres, en un moment molt crític, me va telefonar, com si res, per convidar-me a sopar i mostrar-me el pis, presentar-me la seva parella i de passada contar-nos, a mi i a un amic seu, el viatge que han fet per Àsia (Japó, Vietnam...)
Evidentment que havia de dur vi, això ja s'ho esperava, però agafar una botella, o una caixa, no té mèrit així que a mitjan capvespre vaig pensar de fer galletes.
Les vaig presentar sobre un paper de seda verd, embolicades amb paper de cel·lofana i un adhesiu que el tancava amb el nom de les galletes: integrals d'anous i sésam.
Avui n'he tornades fer perquè vaig trobar que me varen sortir molt bones i així les podria donar a tastar a algú més i també en podria fer fotos pel blog.




Ingredients per a 30 galletes.
100 gr de sucre morena
200 gr de farina integral
1 culleradeta de sal
1 culleradeta de sucre vainilla
1 culleradeta de carbonat
1 grapada de sésam
1 grapada d'anous a trossets
1/4 de rajola de xocolata negra.
150gr de mantega
1 ou
Mesclarem tots els elements sòlids, després hi afegirem la mantega fins que aconseguirem una textura com de serradís. Ho lligam tot amb l'ou.
Sobre una placa untada amb una mica d'oli, hi posarem bolletes aplanades de la pasta i ho enformarem 15 minuts a 160º i ho deixarem reposar 10 minuts més amb el forn apagat.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Galletas que saben bien dos veces; una por lo buenas que están y otra por venir de una amiga como tú.
Una velada encantadora! Gracias por... EXISTIR!

aprendizdepanadera ha dit...

les hem fetes aquest cap de setmana, aquestes galletes talment tu les expliques (excepte que no teniem nous, així doncs no en portaven) i han sortit ben bones... gràcies per explicar-ho.

no n'ha quedat res i no he tengut temps de fer-ne fotos :-( però vist l'èxit les tornaré a fer (amb nous, aquest pic) un dia d'aquests i ja ho contaré en el blog

salut!
aprendizdepanadera.blogspot.com

un tuntet ha dit...

a mi m'han explotat perque en comte de ficar paper de forn e ficat paper d'alumini.
conclueixo que la teva recepta no serveix

Chis ha dit...

Un tuntet,
el paper d'alumini dins el forn no explota, rei, si un cas fa xispes dins el microones, i un microones no és un forn. Dins el forn, les galletes no exploten, se poden cremar, si un cas, però explotar, no
I una altra cosa, si tu canvies coses del procediment, va teu si no surt, aquestes galletes les he fetes moltes vegades i molta gent les ha fetes a partir de la recepta del blog seguint els passos...

Anònim ha dit...

Hola!
gràcies per la recepta de les galetes. Boníssimes. Vaig afegir-hi cereals i una mica de canyella. La farina era d'espelta.
Martí