diumenge, 26 d’agost del 2007

Albergínies farcides de carn i verdura.


Fa temps que tenc com a mania de les albergínies farcides que havia menjat tota la vida. Són massa seques, massa carn. Pot ser també he acumulat una mica de mania de la carn... No sé que he de dir.
Ara tenc albergínies d'aquestes retxades, quasi blanques, tenen la carn molt fina, bones.
Avui és diumenge i com a bona mallorquina en temps d'albergínies, en faig de farcides, però diferents.

Ingredients per a 3 persones:
3 albergínies blanques
1 ceba a dauets petits
1 pebre vermell a dauets petits
1 pastanagó ratllat gros
2 blocs d'espinacs congelats
250 gr de carn picada
1 ou
sal, oli d'oliva, pebre bo.

Per a la salsa:
1/2 ceba a daus
2 tomàtigues ratllades a mà
50 gr de sobrassada
oli.

Per començar posarem les albergínies xapades per la meitat al microones durant 5 minuts a màxima potència.
Mentrestant posarem en una paella gran 2 cullerades d'oli i sofregirem la ceba, el pebre, el pastanagó i els espinacs. Després hi posarem la carn, sal, pebre i ho deixarem coure. Per una altra banda traurem la polpa de les albergínies i la tallarem petita i ho afegirem a la paella.
Deixarem refredar una mica la pasta de farciment i hi afegirem un ou i ho remenarem bé. Posarem el farcit dins les barques de les albergínies i ho posarem tot al forn dins una rostidora untada d'oli lleugerament, a 200º.
A continuació preparem la salsa posant la ceba tallada a daus dins una paella amb una mica d'oli i deixarem que cogui fins que perdi consistència. Hi afegirem la sobrassada i ho sofregirem tot. Per acabar hi afegirem la tomàtiga ratllada i ho deixarem coure al mínim fins que redueixi el líquid a la meitat.
Posarem la salsa per damunt de cada barca d'albergínia i ho servirem calent.