del dimarts de carnaval és un costum que cada dia coneix manco gent.
Ma mare, que és una gran cuinera de les coses de cada dia, ahir va compençar a fer la pasta de la coca per menjar avui. Pasta toada, gairebé com d'ensaïmada, que necessita unes 24 hores per fer-se. A ca nostra la tapam de pasta d'albercoc amb sucre i tallades de sobrassada, però s'hi pot posar de tot, o no-res.
La recepta:
Per a la pasta de llevat:
un tassó d'aigua tèbia
100 gr de llevadura fresca de pa.
Foneu la llevadura dins l'aigua i deixau-ho reposar més o menys una hora en un lloc càlid.
Per a la pasta:
dins el llevat anterior,
5 ous
300 gr. de sucre
300 gr. de saïm
farina de força (la que begui la pasta)
La pasta s'ha de deixar tapada en un lloc càlid i s'ha de fer pujar un mínim de 2 cops.
Quan puja, s'ha de tornar a pastar i s'ha de fer pujar.
Unes 6-7 hores abans de coure, s'han de tornar a pastar i donar les formes a les coques. Si se volen fer tipus coca de nadal s'han de fer bolles rodones i s'han de deixar damunt papers ensaïmats. Si se vol embatumar, val més fer-la plana damunt una llauna untada de saïm.
Un cop donada la forma, s'ha de tornar deixar toar.
Per coure-les, s'ha de fer a forn no massa fort.
Les que vagin embatumades d'albercoc, confitura, flam o el que sigui, convé que s'untin abans d'enfornar.
Ara se couen les nostres i avui migdia faré les fotos.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada