diumenge, 4 d’octubre de 2009

Sopar de Sant Francesc.

Aquest sopar ha estat un petit desastre perquè, bàsicament, no tenc el cap al seu lloc i, per afegitó, els últims dies m'han anat sorgint més problemes que han ocupat la petita part de concentració que tenia estalviada per dedicar als meus comensals.
Divendres a vespre encara no sabia que els donaria per sopar i, com era d'esperar, tot ha estat una improvisació maldestra.

El menú:
Bloc de foie amb confitura de vi negre
Croquetes de cuixot
Gambes arrebossades de kikos sobre amanida d'herba de canonge
Pollastre farcit de carn trufada a l'aroma de poma i espècies amb emulsió de pastanaga i figues saltejades
Infusió sòlida d'herbes digestives amb sorbet de llimona i bastonets de poma àcida.
Amics i amigues, besades i comprensió.

Només vos pos la foto i la recepta de les postres que me va inspirar en José Lacambra, amic cuiner de Barcelona, xef del Catalina, restaurant que he d'anar ben aviat perquè tenim conceptes culinaris molt semblants.

Infusió sòlida d'herbes digestives amb sorbet de llimona i bastonets de poma àcida.

Ingredients:
Aigua mineral
sobres d'infusió (jo vaig fer servir menta i la barreja digestiva de ca n'Hacendado)
fulls de coa de peix
sorbet de llimona (el vaig comprar fet, de ca n'Hacendado)
poma verda àcida.

Posau a fer la infusió dins aigua calenta i rehidratau els fulls de gelatina amb aigua freda i afegiu-la a la infusió. Colau-ho i posau-ho a quallar dins la gelera.
Hora de muntar el plat, trencau la gelatina amb una forqueta i posau-la de base. A damunt, posau-hi una canelle de sorbet i uns palets de poma sense pelar.
La foto no és gaire bona, perquè entre una cosa i l'altre me va fugir del cap fer les fotos...


I els amics, el millor del sopar, tan predisposats com sempre, més agraïts del normal, i capaços de disculpar-me el petit desastre.

1 comentari:

Elena ha dit...

Ets la reina de les improvisacions, tot va ser boníiiiiiiiiissim.
Dimarts t'arribaran les fotos que ferem, no n'hi ha cap dels plats perquè estava massa ocupada degustant les "delicatessens" que ens oferires però sí n'hi moltes dels comensals i d'altres cosestes.
Disfruta del llarg cap de setmana i dels professionals del cinema.