dijous, 25 de desembre del 2008

El dissabte de Nadal

Hi ha feines que s'han de fer, i n'hi ha que s'han de fer el dissabte de nadal: les coques i la llet d'ametla.
Aquestes dues feines són de paciència, d'estar dins la cuina observant, mantenint la temperatura calentona i pendent dels fogons.
Les coques de nadal són el premi de 24 hores de pastat, fermentat i cuita. Les coques de nadal són la pasta del nadal.
La llet d'ametla és la culminació dels preparatius de nadal. Després de les vetlades de trencar ametlles, de triar-les, de pelar-les, arriba el moment d'anar a la teulera a fer-les passar pel molí.
L'any passat ja ho vaig explicar en aquesta entrada .
Vos deix les imatges de les coques i de la llet d'ametla. Ara faré pa anglès per menjar les sopes de llet d'ametla.

2 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Quina recompensa més bona després de tanta espera i paciència! Enhorabona, t'han quedat xulíssimes!
Estimada bones festes, de tot cor!

Francesc ha dit...

Fa un aspecte deliciós, això. MMMM! Besades guapa!