dissabte, 6 de setembre del 2008

Pollastre amb ceba


Aquesta setmana he pensat que me convenia menjar una mica de carn i per això he fet aquestes piteres de pollastre amb ceba. Tenia les piteres que se feien menjar i havia comprat cebes. Ara ja no en torn tenir...




Els ingredients:
6 cebes mitjanes
3 piteres de pollastre a trossos grossos (millor si ho feis amb cuixes o amb u pollastre trossejat)
3 tomàtigues ben madures ratllades
un tassó gros de vi blanc
dues fulles de llorer
oli d'oliva verge
sal, pebre bo

Com se fa:
Primer de tot tallau la ceba en juliana, com més ceba millor. A continuació trempau el pollastre amb sal i pebre bo i fregiu-lo una mica dins una paella grossa amb l'oli. Quan el pollastre estigui ben daurat, passau-lo a dins una olla grossa. Posau la ceba a fregir dins l'oli que heu sofregit el pollastre i deixau que es cogui. Posau-hi el llorer i la sal i farà més via a morir. Quan la ceba estigui una mica feta afegiu-hi la tomàtiga ratllada i deixau coure un poc més. A continuació afegiu-hi el vi blanc i que faci xupxup 5 minutets més. Per acabar posau la ceba dins l'olla, tapant el pollastre. Tapau l'olla i posau-la a foc molt lent una hora.
Per acompanyar hi podeu posar unes patates frites a cantons i bé una mica d'arròs bullit. Jo faig servir arròs integral.

2 comentaris:

xisco ha dit...

mmmmmmmmmmmmmmmmmm, quina mengera que fa!!!!! meam si qualque dia me fas una coseta d'aquestes que tu saps fer!!!

Francesc ha dit...

M'afegesc al comentari del Xisco. Sóc un fan del pollastre i aquest plat teu segur que cau qualque dia. Ets una cuinera de marca major! Enhorabona.