dimecres, 18 de juny de 2008

Berenar de bon dematí.

Ja ho he dit altres vegades, m'agrada molt berenar de bon dematí, un berenar gros, amb moltes coses per espigolar d'aquí i d'allà. M'agraden els berenars de buffet dels hotels bons, berenars de fred i de calent.
Fa temps vos vas enllaçar el blog amb un fotógraf que se dedicava a fer una foto de la cara d'una persona i després una del seu berenar habitual. És una experiència curiosa.
Avui, durant la passejada bloguera del dematí (diferent de la de migdia i de la nocturna) he vist que molta gent posa el seu berenar. Jo he fet en altres ocasions, el primer berenar del dia, per exemple, o algun berenar amb en Gumi de diumenge dematí.
Ara, perquè sí, vos posaré que m'agradaria trobar cada dematí, fet i preparat, damunt la taula de ca meva i que després, per art de màgia, tot desaparegués i quedas arraconat i net.

Llet desnatada
cereals integrals
iogurt natural desnatat
mel
cacau en pols de qualitat
una nespresso amb diversitat de cafès per triar
fraules
pinya natural
cireres
meló
síndria
albercocs
prunes
suc d'aranja ben fresc (de temps i de temperatura)
pa de moltes castes
una torradora de pa (demanar un lloc amb calius apunt crec que seria massa)
mantega bona sense sal
oli verge
sal de cocó
formatge coinga tallat amb màquina
cuixot salat de qualitat tallat a mà
cuixot dolç fet al forn tallat molt prim
salsitxó de salamanca, ibèric
llangonissa amb un mes i mig de curació (de la nostra)
tomàtigues molt madures (de pruna, per exemple)
croisants de Can Pujades
confitura de taronja
pastissos de pasta de full de Can Guixe
aigua

Me pareix que amb això ja faria. I posats a demanar: mugs, tassons de vidre grossos, plats de colors pedra de mides diferents, coberts feixucs i una ganiveta de Consell ben esmolada, i un padaç de cuina en lloc de torcaboques i algú que fos xerrador i simpàtic per anar retirant els plats.
Ah! els diaris! i una ràdio amb en Toni Bassas! i temmmmmpssssssss...