dilluns, 14 de maig del 2007

Cuina de Supermercat

Fa anys es va posar de moda el concepte de "cuina de mercat" que no vol dir res més que cuinar amb els productes frescs que se troben en el mercat el "mateix" dia.
Aquest concepte ha fet fortuna i són molts els restaurants que defineixen la seva cuina amb aquest terme.
Però la meva cuina no és de mercat, és de supermercat. Aquest terme el vaig descobrir en un fòrum de gastronimia en el qual hi particip amb certa regularitat.
La cuina de supermercat es caracteritza per cuinar el que trobes al super, si pot ser d'oferta, i moltes vegades en pots (que no és menjar ja cuinat i empotat, Déu me guard de tastar mai els pots de fabada o de raviolis i coses per l'estil, igualment que sobres varis). Meravelles com els pots de llegum cuita, de verdura a punt de menjar, només guardada amb aigua i sal, o bé aquells pebres del piquillo que acompanyen qualsevols plat de carn.
Congelats, i verdura embossada també formen part d'aquesta cuina de supermercat, igualment que la secció d'embotits i formatges. Tampoc podem oblidar la carnisseria amb bàsics (llom i piteres o carn picada) i la secció de fruita amb l'oferta de la setmana (ara toquen maduixes) ni els iogurts que són la base d'una bona gelera.
Aquesta és la cuina que jo practic perquè passar per l'Olivar i omplir la gelera seria una autèntica ruïna.
Això sí, un pic al mes toca anar a Ca Na Paulina... quina carn... quins preus... mmmmmmm