tag:blogger.com,1999:blog-6096207419330589542.post8674246047621241815..comments2023-06-01T15:52:32.422+02:00Comments on Coses de Can Loi i altres herbes: Recordant els dinars ràpids de ma mareChishttp://www.blogger.com/profile/02738999255483804116noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-6096207419330589542.post-67952307081672450372010-08-24T09:26:03.900+02:002010-08-24T09:26:03.900+02:00M'agrada passar pel teu blog de tant en tant.....M'agrada passar pel teu blog de tant en tant... m'encanta questa recepta! Me la quedo! Bessos! Vane.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6096207419330589542.post-40308195742531680882010-04-29T13:29:16.413+02:002010-04-29T13:29:16.413+02:00Resulta lògic que hi haja una sobrasada una mica d...Resulta lògic que hi haja una sobrasada una mica diferent. N'hi ha una altra, anomenada Marina, perquè es fa a la comarca valenciana de la Marina, Benissa, Teulada, Xaló... que és d'untar, on la carn és gairebé un paté. Potser per això els tarbeners es diferencien. Tenen un sentit molt acusat de mallorquinitat.<br />Les teues receptes, la les he llegides, bevolguda Chis, sé que per als mallorquins, la sobrasada és com el julivert, que es posa per tot arreu. La llesca de pa calent amb sobrasada, la veritat és que resulta d'un sabor extraordinari, simple, senzill, saborós, únic. Sempre i quan s'unte bé d'oli d¡olives, cosa que no t'he de descobrir ara. La mel i proporciona el sabor insòlit, gairebé medieval. Alguns menorquins que conec, hi posen una mica de pebre i nou moscada sobre la sobrasada i després hi afegeixen la mel. <br />M'encanten els teus plats Chis, i les Illes, no cal dir.<br />PerlaUnknownhttps://www.blogger.com/profile/17236763352712040996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6096207419330589542.post-16230982204185621782010-04-28T19:03:43.454+02:002010-04-28T19:03:43.454+02:00Perla,
ja tenc la teoria que la sobrassada és &qu...Perla, <br />ja tenc la teoria que la sobrassada és "l'avecrem" mallorquí. Serveix per posar a qualsevol guisat, o farcit, per donar gust, color, aroma. També serveix per donar contrast als dolços com la coca, els cremadillos o l'ensaïmada. <br />I escampada damunt una llesca de pa amb una mica de mel... extraordinària!<br />La de Tàrbena me va desconcertar molt quan la vaig tastar perquè no té res a veure amb la mallorquina, bàsicament perquè hi posen més espècies i per la textura que rapava molt. <br />I ara que ho record, en un número de la revista Cuina (descobrir) hi havia un anunci d'una botiga (hongaresa crec) que tenia un embotit que era talment la sobrassada. <br />Pel que fa als calamars, un bon sofregit amb ceba i tomàtiga, un poc de moraduix i vi blanc per fer la salsa; el farcit jo el faria de carn, pinyons, panses, les puntes del calamar i trossets de sobrassada.<br />Si mires les meves receptes, veuràs com moltes duen sobrassada a dins.Chishttps://www.blogger.com/profile/02738999255483804116noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6096207419330589542.post-86503012141468691602010-04-28T18:55:36.625+02:002010-04-28T18:55:36.625+02:00Hola Chis, gràcies pel teu comentari, però recorda...Hola Chis, gràcies pel teu comentari, però recorda que els de Tàrbena davallen de vers mallorquins, així que els posem tots al mateix sac. De totes formes, la truita ix boníssima. Recorde que també es guisaven calamars amb mallorquina. Coneixes la recepta?<br />PerlaUnknownhttps://www.blogger.com/profile/17236763352712040996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6096207419330589542.post-83495024372119437032010-04-28T17:07:52.620+02:002010-04-28T17:07:52.620+02:00Alfredo,
Encantada de formar part del vostre blog...Alfredo, <br />Encantada de formar part del vostre blogroll! Moltes gràcies i benvinguts a Can Loi, el meu petit gran món.Chishttps://www.blogger.com/profile/02738999255483804116noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6096207419330589542.post-71896841532413982062010-04-28T17:05:45.993+02:002010-04-28T17:05:45.993+02:00Perla,
benvinguda a Can Loi!
Però de sobrassada....Perla, <br />benvinguda a Can Loi! <br />Però de sobrassada... com la de Mallorca... no n'hi ha! hehehe<br />una abraçada!Chishttps://www.blogger.com/profile/02738999255483804116noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6096207419330589542.post-18805088612986999462010-04-28T16:50:48.857+02:002010-04-28T16:50:48.857+02:00buenísima idea, sencilla y se ve muy rica!
felicit...buenísima idea, sencilla y se ve muy rica!<br />felicitaciones por el blog, nos ha gustado tanto que lo hemos incluido en nuestro blogroll.<br /><br />Alfredo<br />www.cookedinbarcelona.comAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6096207419330589542.post-22814126079774462062010-04-25T13:54:45.626+02:002010-04-25T13:54:45.626+02:00Hola Chis, he vist el teu blog a ca l'Olleta i...Hola Chis, he vist el teu blog a ca l'Olleta i no he pogut resistir la tentació. Jo també anava al mercat, en el meu cas al mercat central de València, amb ma mare, i de vegades amb la iaia, a comprar el recapte per a fer xoriços a casa, però no recorde què menjàvem. Quina memòria més prodigiosa que tens, Chis, em fas enveja. <br />He menjat aquesta truita a Tàrbena, un poblet de la Marina, al País Valencià, repoblada per mallorquins, on em vaig adonar de l'excel·ència de la 'mallorquina'. Com vosaltres, els de Tàrbena tenen el bon gust d'anomenar la sobradada 'tabernera' Ja veus quines coincidències.<br />PerlaUnknownhttps://www.blogger.com/profile/17236763352712040996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6096207419330589542.post-18973435529044687742010-04-16T18:10:20.155+02:002010-04-16T18:10:20.155+02:00Gracias Dani, viniendo de ti, me sonrojo como la s...Gracias Dani, viniendo de ti, me sonrojo como la sobrasada!Chishttps://www.blogger.com/profile/02738999255483804116noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6096207419330589542.post-19127919733858265282010-04-16T18:07:02.538+02:002010-04-16T18:07:02.538+02:00Que pinta!!! :DQue pinta!!! :DDanihttp://www.elmonstruodelasgalletas.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6096207419330589542.post-19648564403235784792010-04-13T23:03:01.095+02:002010-04-13T23:03:01.095+02:00Francesc, amic meu, no hi ha res com tenir bons ou...Francesc, amic meu, no hi ha res com tenir bons ous!<br /><br />Cafeymas.net, els ous valencians, si son eco i comprats a l'Olivar, són bons!!! hehehe (ara ja sé per què els has fet servir)Chishttps://www.blogger.com/profile/02738999255483804116noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6096207419330589542.post-91613621297960647552010-04-13T22:18:23.213+02:002010-04-13T22:18:23.213+02:00Me he animado a probar la receta... y ha quedado r...Me he animado a probar la receta... y ha quedado riquisimo! ñummmmm, el sabor de la sobrasada, la cebolla, el huevo y el perejil, todo junto, buenisimo; a mi chica también le ha gustado como me ha quedado, seguro que lo repetiremos :-)<br /><br />Gracias!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12402905353842185896noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6096207419330589542.post-27643817230914380442010-04-12T23:24:54.349+02:002010-04-12T23:24:54.349+02:00El meu sogre té gallines que ponen ous casolans, a...El meu sogre té gallines que ponen ous casolans, així que potser un dia la faré. Fa una pinta deliciosa!!!! Jo també m'apunte a això d'anar a comprar i menjar després una cosa tan bona com aquesta... besadesFranceschttps://www.blogger.com/profile/17978125956760108158noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6096207419330589542.post-24840369862547230702010-04-12T18:32:17.693+02:002010-04-12T18:32:17.693+02:00Cafeymas, va ser divertit de fer i de menjar.
Ge...Cafeymas, va ser divertit de fer i de menjar. <br /><br />Gemma, jo n'he menjats d'aquest format però amb molts d'altres ingredients. <br /><br />Vermells! només és un ou amb sobrassada...Chishttps://www.blogger.com/profile/02738999255483804116noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6096207419330589542.post-75246279639261636902010-04-11T13:48:51.557+02:002010-04-11T13:48:51.557+02:00M'apunte a fer comandes a ciutat, a fer la com...M'apunte a fer comandes a ciutat, a fer la compra grossa i a dinar aquesta suculència a l'horabaixa!!<br />Chis, nina bonica, ets impressionant, aquesta recepta és per perdre els sentits!!!La cuina vermellahttps://www.blogger.com/profile/14625795564948241177noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6096207419330589542.post-13427417623669107222010-04-11T08:39:53.291+02:002010-04-11T08:39:53.291+02:00A casa fem una recepta semblant, però posem trosse...A casa fem una recepta semblant, però posem trossets de pernil enlloc de sobrassada. Queda boníssim i molt divertit de menjar, oi?Gemmahttps://www.blogger.com/profile/03484103750873778280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6096207419330589542.post-32388058162542267512010-04-10T16:43:49.740+02:002010-04-10T16:43:49.740+02:00Madre del amor hermoso, pero que pinta, y que buen...Madre del amor hermoso, pero que pinta, y que buena idea!!!<br /><br />Gracias por compartir la receta :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12402905353842185896noreply@blogger.com